Pregled 2014-e u Musubiju

Uz uobičajene sistematski organizirane treninge i polaganja za kyu stupnjeve koji obilježavaju svaku tekuću godinu, donosimo vam kratak pregled događanja koja su obilježila 2014-u u Musubiju:

– Započeli smo godinu s intervjuom Musubi dojo-choa Predraga Jukića na portalu „trešnjevka.hr“.

– Osvanuo je članak o 10 godina AK Musubi na portalu „večernji.hr“.

– Pojačali smo brojčano stanje crnih pojaseva u klubu polaganjem Jerka Rebića za Aikikai crni pojas na službenom HAS-ovom seminaru u Zagrebu 29. i 30. ožujka.

– 30. travnja organizirali prvi međugeneracijski trening  na kojem su sudjelovali članovi kluba od 6 pa do 69 godina.

– Velikim slavljem i posebnim treninzima s puno prijatelja i gostiju obilježili smo 10. godišnjicu kluba.

– Održano godišnje polaganje dječje grupe na kojem je sudjelovalo 15 mališana uzrasta od 6 do 12 godina.

– U suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovnje, kulturu i sport AK Musubi je započeo sprojektima za mlade grada Zagreba pod nazivom  „Aikidom protiv nasilja“ i „Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido“  

– Musubi dojo-cho Predrag Jukić je 14. 07. po prvi puta postao otac i to malom Luki! 🙂 

– Nakon ljetne pauze 06. rujna otvorena je sezona treninga 2014./’15. 

– Novo pojačanje među redovima crnih pojaseva nam dolazi na HAS-ovom seminaru 29. i 30. Studenog u Splitu na kojem je Jakiša Tomić položio za Aikikai crni pojas. 

– Obilježavanje kraja godine i Božićnih blagdana s Božićnim specijalnim treningom i nakon toga s klupskim druženjem na tatamiju.

Događanja na kojima je Musubi također sudjelovao tijekom 2014.:

– Demonstracija na borilačkom događanju pod nazivom „Noć gladijatora“ – Beli Manastir 22. 02.

– Demonstracija povodom proglašenja sportaša godine Grada Ivanić Grada – Ivanić Grad 27. 02.

– HAS-ov sportski susret – Zagreb 29. i 30. 03.

– Paolo Corallini 7. međunarodni  aikido seminar – Ljubljana (Sl) 26. i 27. 04.

– Daniel Toutain međunarodni aikido seminar – Zagreb 23., 24. i 25. 05.

– Dodjela Ordena izlazećeg sunca zlatnih zraka s okovratnikom predsjedniku HAS-a dr. sc. Tončiju Tadiću.

– Demonstracija povodom Dana Japana – Zagreb 29. 09.

– Paolo Corallini 12. međunarodni aikido seminar – Zagreb 11. i 12. 10.

– HAS-ov sportski susret – Split 29. i 30. 11.

– Dodjela nagrada sportašima godine od strane HOO-a pod nazivom „Veliki dan hrvatskog sporta“ – Zagreb 18. 12.

Božićni treninzi i obilježavanje blagdana

Kako je mjesec prosinac ispunjen brojnim događanjima vrijednim obilježavanja poput Sv. Nikole, rođendana O Senseia Moriheia Ueshibe (14.12.) i Božića, tako se već tradicionalno u Musubiju obilježava kraj godine treninzima posebnog svečanijeg karaktera tzv. Božićni specialni keiko nakon čega slijedi uobičajeno druženje na tatamijima.

Božićni trening je okarakteriziran neopopljivim ezoteričnim djelom aikida koji je veliki i neizostavni dio njega. Govori se o duhovnosti, simbolizmu i poruci aikida kao jedne vještine koja nam služi da ujedinimo i zbližimo ljude kroz rad i stjecanje vrlina koje se grade uz aikido.

Najprije su na jutarnjem dječjem treningu najmlađi imali priliku međusobno podjeliti svoja aikido iskustva kroz igru i tehniku, a zatim su se družili uz zdrave japanske grickalice i svježu nasjeckanu jabuku.

Zatim su u istom tonu popodne nastavili i odrasli koji su se također nakon treninga imali prilike družiti uz domaće slastice i sokove. 

Dodjela nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora najuspješnijim sportašima u 2014. godini

18. prosinca je u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb Na svečanosti „Velikog dana hrvatskog sporta“, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) proglasio najuspješnije sportaše u 2014. Godini, a dodjela se mogla pratiti i uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

Hrvatski aikido savez (HAS) kao članica HOO-a je također prisustvovao na toj velikoj svečanosti, a HAS su predstavljali Ivan Zafranović, tehnički direktor HAS-a i Predrag Jukić, član tehničke komisije.

Čestitamo hrvatskim sportašima i njihovim trenerima na postignućima i osvojenim nagradama:

Najbolja sportašica: Sandra Perković – europska prvakinja u bacanju diska

Najbolji sportaš: Ivica Kostelić – osvajač srebrne medalje u super-kombinaciji na Olimpijskim igrama

Najuspješnija ženska ekipa: hrvatska streljačka reprezentacija – prva na Svjetskom prvenstvu u Frankfurtu

Najuspješnija momčad: hrvatska stolnoteniska reprezentacija – brončana na Europskom prvenstvu u Lisabonu

Najuspješniji sportski par: Valent i Martin Sinković – svjetski prvaci u dvojcu na pariće 

Najuspješniji trener: Ante Kostelić

Sportski promicatelj Hrvatske u svijetu: hrvatska nogometna reprezentacija

HAS Split 2014. i novi yudansha u Musubiju

29. i 30. studenog u organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza (HAS) održan je Aikido sportski suret klubova HAS-a, seminar Tehničke komisije HAS-a i ispiti za dan stupnjeve. Domaćin susreta je bio Eidokan dojo – Aikido klub Bonaca, na Poljudu u Splitu, a prisustvovalo je stotinjak aikidoka iz aikido klubova pod okriljem HAS-a iz svih dijelova  Hrvatske.

Susret su otvorili domaćin Robert Malić voditelj AK Bonaca i Tonči Tadić predsjednik HAS-a. Seminar su vodili tehnička komisija i predstavnici triju aikido mentora u Hrvatskoj; Ivan Zafranović 5. dan, Robert Malić 4. dan i Jakša Alfirević 3. dan.

Ivan Zafranović Sensei

Robert Malić Sensei

Jakša Alfirević Sensei

Nakon seminara održana su polaganja za dan stupnjeve (crne pojaseve) pred Tehničkom komisijom HAS-a koju su činili Ivan Zafranović Sensei, Robert Malić Sensei, Predrag Jukić  Sensei i Jakša Alfirević Sensei.

Ispit pred Tehničkom komisijom HAS-a

Drugi dan susreta nastavilo se u istom tonu u Šućur Kaštelu u Aikido klubu Kaštela-Gen Ki sa seminarom Tehničke komisije i polanjima nakon toga, gdje smo također imali priliku prisustvovati obilježavanju 15-e godišnjice tog kluba. Ovom prilikom čestitamo Jakši Alfireviću, voditelju kluba na ovoj velikoj obljetnici!

Također velike čestitke šaljemo polagačima koji su Hrvatski Aikido Savez ojačali sa četiri nova 1. dana i tri 2. dana, a naročito našim momcima iz Takemusu Aikido grupacije na uspješno položenom 1. danu; Jakiši Tomiću čime je Musubi dojo bogatiji za još jedan crni pojas i Marku Galiotu iz Iwama dojo-a Split.

Marko Galiot, Ivan Zafranović Sensei, Predrag Jukić Sensei, Jakiša Tomić

 おめでとうございます!

Paolo Corallini Shihan, Zagreb 2014.

11. i 12. listopada se u organizaciji zagrebačkih klubova Hrvatskog Takemusu Aikido Saveza i Hrvatskog Aikido Saveza održao 12. međunarodni seminar tradicionalnog aikida sa Shihanom Paolom Corallinijem, mentorom Hrvatskog Takemusu Aikido Saveza i jednim od najbiližih učenika legendarnog Morihiro Saito Shihana.

Seminar su uz predsjednika Hrvatskog Aikido Saveza Tončija Tadića otvorili i Nj.E. g. Keiji Ide, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj te Dekan Kineziološkog fakulteta dr.sc. Damir Knjaz.

Na dvodnevnom seminaru je prisustvovalo pedesetak aikidoka iz Hrvatske i okolnih zemalja koji su imali prilike trenirati uz jednog od danas največih aikido velikana i živuće enciklopedije aikido tehnika i povjesti.

Uz utvrđivanje nekih osnovnih aikido principa i tehnika, Corallini Sensei nas je počastio iznimno naprednim i kompleksnim programom rada s oružjem nazvanim “jo no riai” i “ken no riai”. Također se radio vrlo napredni “ki no nagare” (energija koja teče) tai jutsu program, a ponavljanje nekih osnovnih tehnika poluga smo imali prilike odraditi sa sinom Corallini Senseia – s Francesco Corallinijem 6. Dan.

Kao i uvijek vrijeme izvan dvorane smo imali prilike provesti uz ugodno druženje sa Senseiem, što je još uveličalo i prekrasno vrijeme što nas je pratilo tih dana.

Dan Japana

Veleposlanstvo Japana je, u suradnji s Muzejom Mimara, održalo 27. rujna kulturnu manifestaciju Dan Japana. Nakon pozdravnih govora koje su održali veleposlanik Ide i gđa. Dubravka Pleić Marković, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova, nastupio je taiko ansambl Kiyo Kito Taiko.

U nastavku događanja veleposlanik Ide održao je predavanje o japanskoj kulturi, predstavljene su demonstracije borilačkih vještina, japanske kuhinje, ikebane, Cosplay i Harajuku Fashion Show, te origami kutak, čime su prikazani širi aspekti japanske kulture. Uz navedeno održana je i degustacija japanskih čajeva u suradnji s trgovinom japanskim proizvodima Destinatio Tokyo, foto kutak sa sudionicima Cosplay i Harajuku Fashin Show-a u suradnji s tvrtkom Canon , te kratki tečaj japanskog jezika za početnike u suradnji s Društvom učitelja japanskog jezika.

Događanju je prisustvovalo sveukupno oko 700 posjetitelja koji su u cijelosti popunili prostor Muzeja Mimara.

-sa stranica Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj

Uz judo, karate, kendo, kyudo, nanbudo i ninjutsu, nastupali su i predstavnici Hrvatskog Aikido Saveza s demonstracijama najmlađih uzrasta i demonstarcijama zagrebačkih aikido klubova na kojima je prikazan presjek kroz rad s oružjem, obranu od oružja i taijutsu tj. goloruka borba.

Otvorenje sezone 2014./'15.

U subotu 06. 09. su se na tatamijima u Savskoj nakon ljetne stanke našli stari i novi Musubijevci na otvorenju još jedne sezone treninga. 

U jutarnjim satima je započela sezona treninga dječje grupe dok su u popodnevnim satima započele grupe odraslih početnika i naprednih polaznika, a treninzi su se odvili u uobičajenom veselom, pozitivnom i radnom okruženju s dozom ushita radi početka nove sezone.

Pred nama je godina s pregršt treninga, seminara i svakojakih događanja vezanih uz Aikido i klub i naravno, mnoštvo druženja uz dobro društvo na tatamiju i izvan njega.

Projekti Aikido kluba Musubi za mlade Grada Zagreba

U prostoru Drvodjeljske škole Zagreb s potporom Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovnje, kulturu i sport, Aikido klub Musubi je krenuo u dva projekta za mlade Grada Zagreba: „Aikidom protiv nasilja“ i „Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido“. 

Projekti su namjenjeni učenicima srednjih škola tj. uzrastima od 15 do 18 godina starosti i cilj im je da kroz trening-radionice, praktikanti nauče osnove Aikida, kultiviraju samosvijest i elastičnost, motoriku, ravnotežu i koordinaciju, pažnju, samokontrolu, sigurnost kao i snažnu volju i miran duh, te poštovanje prema sebi i drugima. 

Želja je da se kroz stečena znanja polaznicima približe vrijednosti i principi vještine Aikida te da ih se uputi i pripremi za daljnji nastavak ozbiljnog treniranja i pračenja tog cijeloživotnog puta i školovanja. Naglasak u projektima su današnje aktualne teme mladih, a to su pitanja nasilja u školama i među mladima te mladi i njihovo slobodno vrijeme.

Kako danas često čujemo i čitamo u medijima o nasilju među mladima u školi i izvan nje, o bullyingu, verbalnom i emocionalnom nasilju, odlučili smo započeti s projektom „Aikidom protiv nasilja“ u kojem se praktikanti uz osnovne vježbe i tehnike Aikida uče nenasilnom riješavanju sukoba te osnovnim principima tehnika samoobrane. Aikido, iako moćna i opasna borilačka vještina, poznata je po svojoj pacifističkoj filozofiji i nenasilnom izvođenju tehnika te nenasilnoj imobilizaciji napadača i poziva nas da prepoznamo moć primijenjene nenasilja kao način njegovanja mira u svijetu. Kroz svoje tehničke i filozofske principe praktikante se uči kako Aikido vrijednosti prenijeti u svakodnevni život i na taj način pomoći sebi i okolini, ali ih se i putem Aikido-a uči razviti osjećaj samopoštovanja, osjećaj suosjećanja i poštivanja života. Samim time, kroz tehnički aspekt, mladi će učiti kako učinkovito zaštititi sebe, ali zaštititi i napadača, kako nenasiljem izbjeći nasilni sukob i kako uspješno riješiti konflikte kako unutar njih samih, tako i u okruženju u kojem se nalaze.

Također jedno od sve aktualnijih pitanja mladih je kako kvalitetno i zabavno provesti slobodno vrijeme? Ogroman pritisak obavezama i manjak slobodnog vremena za rekreaciju je postao veliki problem mladih danas te  sve je učestalije da mladi umjesto da se druže i rekreiraju, ostaju doma zatvoreni unutar četiri zida. Projektom „Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido“ želi se mlade privući prekrasnoj i plemenitoj vještini uz koju će ujedno rekreirati, stjecati nova poznanstva i kroz zanimljiv program učiti vrijednosti koje nosi Aikido. Uz uobičajeni pristup učenja tehnika, kretanja, padova i rada s japanskim oružjem, također se uči i o japanskoj tradiciji, povijesti, filozofiji, a čak jednim malim djelom  i japanski jezik.

Cilj nam je da kroz interesantne i poučne radionice privučemo čim više mladih koji će jednog dana stasati u kvalitetne Aikidoke u jednim od zagrebačkih škola tradicionalnog Aikida i svojim znanjem i stečenim vrijednostima dalje širiti Aikido vrijednosti. 

Orden izlazećeg sunca zlatnih zraka s okovratnikom dodjeljen dr.sc. Tončiju Tadiću

U petak 06. lipnja u Rezidenciji japanskog veleposlanika održala se svečanost i domjenak povodom dodjele Ordena izlazećeg sunca zlatnih traka s okovratnikom dr.sc. Tončiju Tadiću, znanstvenom suradniku na Institutu Ruđer Bošković, potpredsjedniku Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva i predsjedniku Hrvatskog aikido saveza za njegov značajan doprinos promicanju prijateljskih odnosa između Japana i Hrvatske i pomoć u znanstvenoj razmjeni na području nuklearne fuzije.

Orden je dodjelio Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija g. Keiji Ide. 

Dr. Tonči Tadić odigrao je važnu ulogu u jačanju znanstvenih i kulturnih veza između dvije zemlje, kao i u širenju razumijevanja Japana među hrvatskih stanovništvom. Time je napravio veliki doprinos za japansko-hrvatske odnose i za ta je dostignuća zaslužio odlikovanje.

Krešimir Crnko, Ivan Zafranović, Tonči Tadić i Predrag Jukić

Uz obitelj i ostale uzvanike, na svečanosti su imali čast prisustvovati i predstavnici Hrvatskog aikido saveza; Ivan Zafranović i Predrag Jukić, te aikidoka i autor knjige “Japanski poslovni kodeks” Krešimir Crnko.

Nakon lijepe svečanosti, večer se nastavila na domjenku sa neopisivim japanskim kulinarskim specijalitetima i uz ugodno druženje s Veleposlanikom Japana i ostalim gostima.

Čestitamo našem Tončiju na velikim uspjesima i želimo mu sreću u daljnjem radu!

おめでとうございます!

Međunarodni seminar s Daniel Toutain Senseijem

Od 23. do 25. svibnja je u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza i Hrvatskog Takemusu Aikido Saveza, održan međunarodni seminar Daniela Toutaina Senseija Aikikai 6. Dan/Iwama ryu 6.Dan.

Daniel Toutain Sensei 

Aikidoke iz Hrvatske, i susjednih država, imale su priliku prisustvovati višesatnim treninzima i učiti od jednog od najboljih Aikido majstora današnjice, učenika Morihira Saita, od kojeg je dobio 6. Dan Iwama Aikida.

Neovisno o tome je li se radilo o početnom ili naprednom programu, Sensei je posvetio veliku pažnju detaljima i omogućio svim prisutnim da napreduju u vlastitim tehnikama. Kompletan program je bio koncipiran tako da su sudionici mogli uočiti poveznice između tehnika oružjem i golorukih tehnika, što je ujedno i jedan od glavnih stupova na kojima stoji način rada u tradicionalnom Aikidu.

U opuštenoj, ali ništa manje discipliniranoj atmosferi, Sensei je ispravljao greške koje je uočio kod sudionika seminara, pri čemu je svako ispravljanje potkrijepio jasnim argumentima baziranim na jednostavnim činjenicama iz fizike i anatomije. Pri tome je uvjerljivo pokazao da je Aikido borilačka vještina s vrlo učinkovitim tehnikama. 

Zafranović Sensei, Toutain Sensei i Jukić Sensei

Polaganje najmlađih Musubijevaca

Kao i svake godine, pred kraj školske godine održavaju se polaganja za kyu stupnjeve dječjih grupa (od 6 do 13 godina) gdje su mali polaznici, uz nadzor instruktora/ispitivača, imaju prilike pred roditeljima, rodbinom i prijateljima pokazati koja su znanja i vještine stekli tijekom sezone.

Svi su polaznici uspješno odradili zadani program i položili kyu stupanj za koji su se pripremali.

Čestitamo!!! 🙂

Proslava 10. obljetnice Musubija

Dinamičnim i atraktivnim treninzima, a zatim s veselim druženjem je obilježena obljetnica 10 godina postojanja Aikido kluba Musubi!

Najprije smo imali druženje uz tortu s najmlađim članovima kluba, a zatim i s prijateljima i gostima kluba.

Kanpai!

Večernjakov članak “Deset godina aikido kluba Musubi”

Prvi Musubi međugeneracijski trening

U srijedu 30. travnja, uoči prvomajskog Praznika rada, održan je po prvi put susret dječjih i odraslih grupa Aikido kluba Musubi na kojem su sudjelovali aikidoke od 6 godina pa nadalje.

Trening je prošao u prekrasnom, veselom ozračju ispunjenom smijehom odraslih i uzdasima oduševljenja mlađih aikidoka. Članovi starijih grupa su svojim iskustvom i znanjem pomogli mlađima u stjecanju novih znanja i ujedno razvijali svoju mekoću i senzibilnost u izvođenju tehnika, dok su mlađi svojom znatiželjom i poletom inspirirali sve oko sebe.

Dojmovi svih sudionika su prepuni oduševljenja, stoga ćemo se potruditi da Međugeneracijski trening u Musubiju postane tradicija gdje će jednog dana sadašnje male aikidoke na takvom treningu pomagati budućim malim aikidokama… 🙂

Paolo Corallini Shihan, Ljubljana 2014.

U Ljubljani (Sl) u sportskom centru BU-BA, 26. i 27. 04. održan je 7. Međunarodni aikido seminar u organizaciji slovenskih Takemusu aikido klubova kojeg je vodio Paolo Corallini Shihan Aikikai 7.Dan/Iwama ryu 7.Dan. Na seminaru su prisustvovali i članovi nekolicine hrvatskih aikido klubova pa tako i Aikido kluba Musubi. Posebnost seminara je osim izvrsnog tehničkog repertoara, bilo i kratko predavanje Corallini Sensei-a o filozofskom temelju Aikidoa.

Sensei Corallini je posebno naglasio važnost razumijevanja i produbljivanja tog duhovnog dijela Aikidoa. Žar kojim je Sensei Corallini to govorio je ona nova iskra koja je svakom aikidoki koji je bio na seminar ponovno zapalila ljubav prema ovoj plemenitoj vještini  kojom se bavimo, odnosno živimo. 

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Paolo Corallini Sensei-u na poticajnim i ohrabrujućim riječima kojima nas je potaknuo  da s još većim žarom i bez straha „siđemo u vlastite dubine, dotaknemo dno, i tek tada da se krenemo uspinjati prema svjetlosti“.

Najviše japansko odlikovanje dodjeljeno Dr. Sc. Tončiju Tadiću

Vlada Japana objavila je 29. travnja 2014. imena stranih državljana koji će primiti Proljetna carska odlikovanja za 2014. godinu. Među tih 45 stranih državljana je i dr.sc. Tonči Tadić, znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, predsjednik Hrvatskog Aikido Saveza i potpredsjednik Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva. Dr. Tadić će biti odlikovan Redom izlazećeg sunca zlatnih zraka s okovratnikom za njegov značajan doprinos promicanju prijateljskih odnosa između Japana i Hrvatske i pomoć u znanstvenoj razmjeni na području nuklearne fuzije. Više možete pročitati na stranicama Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj i njihovom priopćenju za medije.

Čestitamo našem Tončiju od sveg srca!

HAS-ov sportski susret u Zagrebu

29. i 30. ožujka se u dvorani AK Izvor održao Sportski susret/seminar Hrvatskog Aikido Saveza. Na susretu su se održali treninzi koje su vodili tehničko vodstvo HAS-a: Ivan Zafranović Sensei, Robert Malić Sensei i Jakša Alfirević Sensei, a na treninzima su sudjelovali aikidoke iz 15-ak klubova iz svih dijelova Hrvatske.

U sklopu susreta su također bila i službena Aikikai polaganja za dan stupnjeve koja su se odvijala pred službenom tehničkom komisijom HAS-a, postavljenom od Aikikai fundacije, a koju su činili: Ivan Zafranović, Robert Malić, Predrag Jukić i Jakša Alfirević.

Među polagačima se našao i naš član Aikido kluba Musubi, Jerko Rebić kojemu čestitamo na izvrsnom polaganju i uspješno položenom stupnju; crni pojas 1. dan !

Ivan Zafranović Sensei, Jerko Rebić i Predrag Jukić Sensei

Također čestitke i ostalim polagačima koji su uspješno položili:

Hrvoje Matijašec 2.dan – AK Izvor (Zagreb)

Goran Kalinić 2.dan – AK Takemusu Giri (Rijeka)

Vicko Roje 1.dan – AK Iwama Split (Split)

Mladen Jozić 1.dan – AK Iwama Split (Split)

Ivan Ivek 1.dan – AK Izvor (Zagreb)

Omedetōgozaimasu!

Musubi u Večernjaku

Članak na vecernji.hr povodom 10. godina rada Aikido kluba Musubi.
https://www.vecernji.hr/sport/deset-godina-aikido-kluba-musubi-922194

Tradicionalni aikido na sportskim manifestacijama u Belom Manastiru i Ivanić Gradu

Noć gladijatora, Beli Manastir

22. veljače je u Belom Manastiru održan borilački spektakl pod nazivom “Noć gladijatora”,  a otvorio ga je Osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić. 

Na manifestaciji su posjetitelji mogli vidjeti borbe u kategorijama od najmlađih uzrasta pa do profesionalaca u borilačkim sportovima poput boksa, tajlandskog boksa, savate boksa i MMA borbi u kojima su sudjelovali natjecatelji Mađarske, Srbije i Slavonsko-baranjske regije.

Cijelo događanje je započelo s demonstracijama borilačkih vještina poput karatea, ninjutsu, tai chi, a demonstracije su otvorili aikidoke iz zagrebačkih Takemusu aikido klubova Izvor i Musubi. Sudjelovali su Ivan Zafranović Sensei 5. dan, glavni predstavnik tradicionalnog aikida u Hrvatskoj i dojo cho Aikido kluba Izvor sa svojim učenicima Hrvojem Matijašecom i Zoranom Marićem te dojo cho aikido kluba Musubi, Predrag Jukić Sensei 4. dan. Tom demonstracijom je po prvi put prikazan tradicionalni aikido u regiji, a ujedno je i predstavljena novonastala sekcija Takemusu aikida u Belom Manastiru pod mentorstvom Aikido kluba Izvor i Ivan Zafranović Senseia koju vodi Željko Dalić.

Osim družena na borilištu, Baranjci su se iskazali velikom gostoljubivošću, svojim gastronomskim specijalitetima i veselim duhom!

Proglašenje sportaša godine Ivanić Grada

Svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Ivanić Grada u  2013. godinu održano je u četvrtak 27.  veljače  u Sportskoj dvorani Žeravinec. Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Grada Ivanić Grada Javor Bojan Leš i zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. 

Zagrebačke aikidoke su bile pozvane da uveličaju događanje demonstracijom tradicionalnog aikido koju su također vodili Ivan Zafranović Sensei i Predrag Jukić Sensei. Prepunoj sportskoj dvorani, zadivljenim gledaocima po prvi put je predstavljen tradicionalni aikido i također nova sekcija u Ivanić Gradu.

Čestitke na novim sekcijama! Želimo im puno sreće i uspjeha u radu!

Musubi na trešnjevka.hr

Lijepi članak o Musubiju i intervju s Dojo cho-om Predragom Jukićem na portalu “trešnjevka.hr”.

http://tresnjevka.hr/tresnjevka/hrvatska/takemusu-aikido-klub-musubi-zagreb#.Uu9qyWdMqYA.gmail

Categories: Arhiva