Master in Takemusu Aikido:

Inicijativom Lago di Garda Takemusu Aikido Dojo-a iz Solferina (Mantova, Italija), 2009.  godine je započet program za edukaciju Aikido instruktora koji  je odobren od Takemusu Aikido Kyokai-a, a glavni instruktori programa su Paolo N. Corallini Shihan, 7. dan i Francesco Corallini, 5. dan. 

Takozvani “Master” pohađa petnaestak instruktora iz različitih dojo-a među kojima je i glavni instruktor i Dojo-cho Aikido kluba Musubi – Predrag Jukić 4. dan. Tokom dvogodišnjeg trajanja programa, sistematski se radi na unapređenju razine znanja instruktora i njihovom pedagoškom i didaktičkom pristupu treningu. 

Prolazi se cijeli tehnički program tai jutsu-a i buki waze od 5. kyu-a do 5. dana uz mnoštvo gradiva koje nije dio ispitnog programa. Naglasak u dosadašnjem gradivu je bio na osnovnim grupama tehnika, kretanjima, napadima, udarcima, hvatovima i padovima. Kroz nadolazeće gradivo će se obrađivati kompletni programa rada s oružjem i obrane od oružje, obrane od više napadača, kaeshi waza, kanren waza, randori i mnoštvo drugog.

Osim tehničkog programa obrađuje se i opširno gradivo povijesti Aikido-a, etikete, organizacije dojo-a, osnovnih principa, simbolizam i ezoterija itd. Velika pažnja je također pridodana kokyu ryoku vježbama tj. vježbama disanja.

Mjestašce Solferino u kojem se odvija “Master” se nalazi nedaleko Lago di Garde u Italiji u prekrasnom ruralnom okruženju prepunom veličanstvenih obiteljskih imanja, farmi konja i seoskog turizma. 

Seminar HAS-a:

U organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza je po treći put održan Aikido seminar koji su vodili predavači – Robert Malić 4. Dan, Ivan Zafranović 4.dan i Jakša Alfirević 2.dan. Seminar je održan u prostorijama Aikido klub Bonaca – Eidokan dojo u Splitu na kojem je prisustvovalo 60-ak aikidoka iz cijele Hrvatske. Seminar je prošao u odličnom druženju i odličnim treninzima te je završio sa demontracijama predavača koji su prikazali široki spektar Aikido tehnika.

Paolo Corallini Shihan, Kastav 2011

U Kastvu je 15. i 16. listopada održan 9. međunarodni seminar tradicionalnog Aikido-a pod vodstvom Paolo Corallini Shihan-a.

Ove godine nas je Corallini Sensei počastio izuzetno naprednim programom – od primjene 31 no jo kate, neuobičajenih henka (varijanti) sankyo i kokyu nage tehnika do awase henka sa mačem i ken no riai-a (usklađivanja sa dva napadača mačem).

Uz tehnički program čuli smo i puno inspirativnih ezoteričnih i duhovnih poruka vezanih uz vježbanje Aikido-a.

Seminar se održavao u Kastvu, malom gradiću sa bogatom poviješću, pa se između treninga moglo lutati i otkrivati njegove ljepote.

Na seminaru održana i polaganja za crne pojaseve pa čestitamo Tomislavu Zafredu (Shodan) i Robertu Pavleku (Nidan) .

Aikido seminar u Rovinju i nova hakama u Musubiju

U organizaciji Aikido kluba Izvor i Aikido kluba Rovinj održan je dvodnevni Aikido kamp-seminar koji se održao 4. i 5. lipnja u Rovinju. Treninge je vodio glavni predstavnik za tradicionalni Aikido u Hrvatskoj Ivan Zafranović Sensei, a treninzi su se odvijali u prekrasnom ambijenu na otvorenom u rovinjskom parku i u dvorani Judo kluba Uchimata. Osim odličnih treninga, vikend su označili i vesela druženja i kupanje te s nestrpljenjem očekujemo slično ponovno druženje.

Također, na seminaru je naš član kluba Davor Karlović uspješno položio shodan (1. dan) i ovom prilikom mu ponovno čestitamo na odlično odrađenom polaganju i položenom shodanu! 

12 godina Aikido kluba Izvor

U nedjelju, 17.04.2011, pod vodstvom Ivan Zafranović Sensei-a održan je specijalni trening i proslava dvanaestog rođendana Takemusu Aikido kluba Izvor. Izniman odaziv aikidoka iz Zagreba, Rijeke, Splita, Šibenika, Rovinja te BiH i zanimljiv program bili su podloga za odlično aiki druženje na tatamiju i van njega. Godišnjica aikido kluba Izvor ima i posebno značenje jer to ujedno predstavlja početak i rasadnik Iwama Takemusu Aikido-a u Hrvatskoj. Poseban gost-instruktor na treningu bio je Zlatko Majhen iz Meigetsu Dojo (Genbukan Ninpo KJJR Koryu Karate Goshinjutsu) te je trening bio i zanimljiva razmjena iskustva u budo duhu.

Prvi dio treninga pripao je tehnikama oduzimanja oružja nakon čega je na redu bio tai jutsu. Nakon tog dijela treninga namjenjenog svima, održan je i zasebni trening za yudanshe (crne pojaseve).

Kratka prezentacija naprednijih aikido tehnika održana je na kraju a prezentirali su svi prisutni Dojo Cho-ovi hrvatskih Takemusu Aikido klubova.

Za kraj službenog dijela održana su i uspješna polaganja za buki waza shodan zvanja. Čestitamo svima na uspješno položenim zvanjima a posebno Rade Sikiriću i Tomislavu Kušaniću.

Čestitke i zahvale Ivan Sensei-u na vodstvu i organizaciji te svima koji su sudjelovali i sudjeluju u širenju Aikida i učenja Osnivača.

Humanitarni seminar japanskih vještina

Dana 09.04.2011. u OŠ “S.S.Kranjčević” u Zagrebu, na inicijativu Bujinkan Seishin Dojo Zagreb i Shihana Deana Rostohara održan je Humanitarni seminar japanskih borilačkih vještina.

Humanitarni seminar je organiziran za prikupljanje sredstava za pomoć stradalom Japanu.

Seminar su vodili Shibu Cho Denis Marasović, Komei Jyuku Iaido iz Yamaoroshi Dojo Zagreb, Sensei Ivan Zafranović, 4. Dan Aikikai, Iwama Ryu Aikido Zagreb, te Shihani Dean Rostohar i Davor Gašparović, 10. Dan Kugyo Menkyo, Bujinkan Ninpo Budo Taijutsu/Ninjutsu, Bujinkan Seishin Dojo Zagreb.

Seminaru je prisustvovalo 80-tak sudionika iz BiH, Mađarske i Hrvatske. Seminar je polučio veliki uspjeh, a Budoke iz tri različite borilačke vještine razmjenjivali su iskustva i družili se u istinskim duhu i velikom prijateljstvu.

Zbog velikog uspjeha i istinskih osjećaja Budo-a, odlučeno je da ovaj seminar postane tradicionalan. 

Zahvaljujemo svima koju su svojim prisustvom i prijateljstvom, te svojim velikodušnim donacijama uveličali ovaj humanitarni seminar.

Na seminaru je prikupljeno 15.000 Kuna za pomoć Japanu.

Paolo Corallini Shihan u ljubljani:

U Ljubljani je 26. i 27. ožujka održan 4. međunarodni seminar tradicionalnog Aikido-a u Sloveniji. Seminar je vodio Paolo Corallini Shihan 7. Dan. Na seminaru je puno pažnje posvećeno preciznosti i detaliima u izvođenju taijutsu tehnika i izvođenju kati s jo-em(31 No Jo Kata, 13 No Jo Kata) ali su se radile i neke napredne tehnike poput obrane od udaraca nogom (geri waze). Uz tehnike Paolo Sensei je puno vremena posvetio objašnjavanju razlika između Aikido škola, povijesti Takemusu Aikido-a, te svojim osobnim iskustvima kroz četrdesetgodišnje bavljenje Aikido-om.

Na seminaru su sudjelovali Aikidoke iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i naravno Slovenije.

Rođendanski trening u Rijeci

Takemusu Aikido klub Rijeka proslavio 8 godina djelovanja u nedjelju 6.3.2011. Trening je vodio Ivan Zafranović Sensei 4. Dan, glavni predstavnik za Takemusu Aikido u Hrvatskoj. 

Prva dva sata radili smo buki dori, da bi završili sa sat i pol intenzivnog tai jutsu treninga. Dojo je bio pun a osim Riječana vježbali su Aikidoke iz Rovinja, Zagreba i Slovenije. Nakon treninga družili smo se na piću uživajući u suncu i karnevalu. Puno hvala Aleksandru Miketi i Takemusu Aikido klubu Rijeka na gostoprimstvu i Ivanu na odličnom treningu!

Daniel Toutain Sensei po drugi put u Zagrebu

U organizaciji Hrvatskog Takemusu Aikido Saveza i Aikido kluba Izvor, 18. i 19. veljače 2011. održan je seminar sa Daniel Toutain Sensei-em – Iwama Ryu Aikido 6. dan. Toutain Sensei, inače jedan od najpoznatijih učenika legendarnog Morihiro Saito Shihana, nas je počastio svojim dolaskom po drugi put i na iznimno intenzivnim trosatnim treninzima pokazao zašto je jedan od svjetski poznatih Aikido učitelja.

Kroz tai jutsu, buki waza i buki dori treninge, sudionicima seminara je bila pojašnjena veza između oružja i goloruke borbe.

Na seminaru su sudjelovali osim zagrebačkih Takemusu Aikido dojoa i klubovi iz Rijeke, Splita, Šibenika te čak iz susjedne nam BiH tj. iz Bihaća.

Categories: Arhiva