Božićni trening u Aikido klubu Izvor

U subotu 22.12.2007. u Aikido klubu Izvor održan je specijalni Božićni trening na kome su prisustvovali članovi svih Takemusu Aikido Dojo-a iz Hrvatske.

U sklopu treninga održano je polaganje za Takemusu Aikido Buki Waza Shodan stupnjeve. Polaganje je vodio predsjednik Takemusu Aikido Saveza Hrvatske Ivan Zafranović, 3. dan, a uspješno su položili članovi Aikido kluba Musubi Mario Agić, Ranko Čerić te Vedran Križek.

Nakon treninga zasladili smo se zakuskom uz izvrsno predavanje Nikole Kuprešanina o Japanskj etapi njegovog trans Azijskog putovanja.

Aikido seminar – Paolo Corallini Shihan

U Rijeci je ovog vikenda, 10. i 11. studenog 2007., održan peti po redu Međunarodni aikido seminar kojeg je vodio Paolo N. Corallini Sensei, Aikikai 6.dan/Takemusu Aikido 7.dan.
Na ovome iznimno uspješnom seminaru prisustvovalo je oko sedamdesetak aikidoka iz Hrvatske i inozemstva ( Bugarska, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Italija). 

Prvi dan seminara započeo je treningom za crne pojaseve (yudansha trening), na kojem su se radile tehnike ushiro waza kihon, kao i napredne ki no nagare. U nastavku jutarnjeg treninga, trenirale su se Aiki ken i Kumi tachi tehnike.
U popodnevnim satima trening je započeo vrlo naprednim ken no riai tehnikama, koje su mnogi ovom prilikom vidjeli po prvi puta. U nastavku je slijedio tai jutsu i naglasak na tenchi nage tehnikama u svim varijantama. Paolo Sensei je poseban naglasak stavljao na „finese“ koje stoje iza same tehnike i razumijevanje tajminga u ki no nagare varijanti, kao i duhovnom aspektu, simbolici i ujedinjenju uma i tijela u aikidou.

Na kraju prvog dana seminara, održana su polaganja za viša dan zvanja. Pored aikidoka iz Italije i Bugarske, za više zvanje u Buki Wazi polagao je i naš Robert Pavlek iz Aikido kluba „Izvor“. Robert je uspješno položio za 1.dan Buki Waza i time je službeno ovlašten za podučavanje oružja u Tradicionalno aikidou. Ovim putem mu čestitamo!
Slijedila je zajednička večera i party do kasnih sati.
U nedjelju ujutro nastavili smo s buki dori i ninin dori tehnikama. I ovoga puta Paolo Sensei nas je oduševio svojom osobnošću i fantastičnim majstorstvom u aikidou.

TAAC U POSJETI BIHAĆU:

28. listopada su predstavnici hrvatskih Takemusu aikido dojoa pod vodstvom Ivana Zafranovića gostovali u Musubi dojo-u iz Bihaća. Hrvatski i BiH aikidoke družili su se na jednom trosatnom treningu te na veselom ručku u prekrasnom okruženju rijeke Une. Zahvaljujemo se ekipi iz Bihaća na odlično organiziranom danu, a naročito na dočeku i velikodušnom gostoprimstvu.

NOVI YUDANSHA U MUSUBI DOJO-U:

Za vrijeme gostovanja u Bihaću 28. listopada održana su polaganja koja je vodio glavni predstavnik Takemusu Aikido-a za Hrvatsku Ivan Zafranović. Član zagrebačkog Musubi dojo-a Siniša Zaninović polagao je Aikido taijutsu shodan čime je postao najnoviji yudansha Hrvatskog Takemusu Aikido saveza i nova hakama u Musubi dojo-u. Čestitamo!

PRVI YUDANSHA TRENING U SEZONI:

U Rijeci je 16.09 održan prvi Yudansha trening u ovoj sezoni. Trening je vodio Ivan Zafranović (3. dan).
Započeli smo sa jutarnjim buki waza treningom (kumi jo) nakon koga su slijedila polaganja članova Takemusu Aiki Dojo-a Rijeka.
Popodne je održan tai jutsu trening sa puno intenzivnih tehnika i drilova za instruktore.

INSTRUKTORI MUSUBI DOJOA NA SOTO DESHI KAMPU:

Od 11. do 15. lipnja u Osimu u Italiji održavao se soto deshi kamp za instruktore Takemusu Aikido Saveza Bugarske. Dojo cho Predrag Jukić bio je počašćen pozivom na sudjelovanje na ovom posebnom kampu.
Treniralo se dva puta dnevno po dva sata u osobnom dojo-u Paolo Corallini sensei-a. Radile su se vrlo napredne tehnike, iznimno dinamično i snažno. Uz brojne «henke» i «oyo waze», radila se i zahtjevna «ju sen waza» koja se podučava samo instruktorima i višim stupnjevima.
Smještaj je bio u kampu bungalova u Numani, na samoj obali, pa smo se relaksirali uz bugarsku muziku i Jadransko more..

SEMINAR HIROSHI ISOYAMA SHIHANA:

Hiroshi Isoyama rođen je 1937. godine u Iwami gdje je u svojoj 12. godini započeo trenirati aikido u Aiki Shuren Dojou (danas Ibaraki Dojo) kao učenik Morihei Ueshiba O Sensei-a. U svojoj 60-godišnjoj aikido karijeri postao je poznat po brzim i snažnim tehnikama, posebice ganseki otoshi i irimi nage. Dugi niz godina je podučavao japansku i američku vojsku gdje je svakodnevno testirao svoje znanje i vještinu. Danas drži 8. dan i jedan je od rijetkih živučih učenika O Sensei-a te ključna osoba Internacionalne Aikido Federacije (IAF). Nakon smrti Morihiro Saito Sensei-a postaje dojo cho Ibaraki Dojo-a u Iwami.
09. i 10. lipnja je na poziv Corallini Sensei-a, Isoyama Sensei po prvi put gostovao u Italiji. Seminar se održavao u sportskom centru Green u gradiću Castelfidardo nedaleko Ancone. Na seminaru je prisustvovalo više od 200 aikidoka iz 13 država, od toga 16 iz Hrvatske. Isoyama Sensei se na seminaru uglavnom posvetio osnovnim katame tehnikama i tradicionalnom etiketom unutar dojoa.

YUDANSHA TRENING U RIJECI:

U nedjelju 20. svibnja održan je još jedan u nizu Yudansha treninga. Domaćin treninga bio je Takemusu Aiki Dojo “RIJEKA”. Prva dva sata radili smo Buki Wazu – Ken Tai Jo. Potom je nakon kraće pauze uslijedio Tai Jutsu trening (također dva sata). Radile su se napredne katame i henka waze.
Nakon vrlo intenzivnog i energičnog treninga nastavili smo druženje na zajedničkom ručku.

4. ROĐENDAN TAKEMUSU AIKIDO DOJO RIJEKA:

U subotu 03. ožujka održana su dva treninga povodom 4. rođendana Takemusu Aikido dojo-a RIJEKA. Na treninzima je prisustvovalo tridesetak Aikidoka među kojima i nekolicina iz Zagreba. Tema jutarnjeg treninga bila je obrana od noža tj. tanken dori dok je tema popodnevnog treninga bila taijutsu. Dan je završio rođendanskim slavljem i veselim druženjem. Sretan rođendan!

NOVI PROSTOR:

Gradska četvrt Črnomerec dodjelila je Aikido klubu MUSUBI dvoranu od cca 50m2 u terminima: utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00. Dvorana se nalazi u Selskoj 3 (50-ak metara od glavne dvorane) kod samog raskrižja Ilice i Selske.
Prostorije su novo uređene i opremljene s novim sanitarnim čvorom, malom kuhinjom i svlačionicom. Dvorana je klimatizirana, a na podu je novi parket.
Prostorije su namjenjene za dodatne treninge članova Aikido kluba MUSUBI.

NASTAVAK NAPREDNIH TRENINGA ZA ČLANOVE TAAC:

18.02.2007. u Aikido klubu Izvor održan drugi u nizu treninga za Yudanshe i napredne Kyu-ove. Na treningu su prisustvovali stariji članovi svih hrvatskih Takemusu Aikido klubova. Pod vodstvom Ivana Zafranovića u jutarnjem terminu se radila Bukiwaza, a popodne Tai Jutsu.

ODRŽAN YUDANSHA TRENING U AIKIDO KLUBU IZVOR:

14.01.2007. u Aikido klubu Izvor održan prvi u nizu naprednih treninga. Na treningu su prisustvovali stariji članovi svih hrvatskih Takemusu Aikido klubova. Trening je vodio Ivan Zafranović, predsjednik Takemusu Aikido Saveza Hrvatske.