SHIHAN PAOLO N. CORALLINI PO 4. PUT U HRVATSKOJ:

11. i 12. studenog je u organizaciji HRVATSKOG TAKEMUSU AIKIDO SAVEZA i ZAGREBAČKOG AIKIDO SAVEZA i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održan 4. međunarodni seminar tradicionalnog Aikido-a pod vodstvom Paolo N. Corallinij Shihan-a.
Na seminaru je prisustvovalo 70-ak Aikidoka iz Hrvatske, Italije, Bugarske, Austrije, Slovenije i BiH.
Tijekom dva dana seminara Corallini Sensei nas je iznova oduševio svojom tehničkom izvrsnošču i snagom pokazanih tehnika. Program jutarnjeg treninga u subotu bio je kumi jo jupon tj. 10 borbi sa štapom, dok je na popdnevnom treningu tema bila kokyu nage i irimi nage. 
Seminar smo proslavili u veselom druženju na kojem je prisustvovalo šezesetak sudionika seminara te njihovi gosti.
Teme nedjeljnog jutarnjeg treninga bile su varijacije na prije pokazane borbe štapom te goloruka obrana od štapa tj. jo dori.

PRVI TRENING SEZONE 2006/07

U subotu 09. rujna s početkom u 17 sati otvorena je nova sezona treninga Aikido kluba MUSUBI. Također se tog dana proslavio i drugi rođendan kluba pa su na treningu prisutvovali i Aikidoke iz drugih zagrebačkih dojo-a tradicionalnog Aikido-a. Poslije treninga družejne je nastavljeno uz malu zakusku.

NOVE TATAMI STRUNJAČE

Radi poboljšanja uvjeta treniranja Aikido klub MUSUBI je nabavio 100 kvadranih metara novih tatamija vrhunske kvalitete. Klub se s velikom radošću zahvaljuje članovima kluba Peri Jurkoviću, Marku Curaviću, Ivici Genziću, Andreji Čoh i Vedranu Križeku koji su pomogli da se tatamiji nabave te se naročito zahvaljuju Tomi Curaviću i Dejanu Vuliću na velikodušnim donacijama. Klub se također zahvaljuje Davoru Šturliću i firmi ZGR ŠPORT koji su omogučili da se nabava tatamija i realizira. 

ODRŽAN VIII MEĐUNARODNI TAKEMUSU AIKIDO SEMINAR U SOFIJI

Od 7. do 9. srpnja održao se VIII međunarodni Takemusu Aikido seminar u Bugarskoj. Seminar je vodio Aikikiai Shihan Paolo N. Corallini koji je po osmi put oduševio bugarske aikidoke i goste iz susjednih zemalja. Na seminaru je prisustvovalo i 5 aikidoka iz Hrvatske.
Seminar se sastojao od 4 treninga od kojih je prvi trening bio namijenjen samo za napredne učenike i yudanshe gdje se radilo henka waza, oyo waza i kanren waza. Teme ostalih treninga bile su sanjuichi no kumi jo, jo dori i jo ryote mochi nage. Raznolikost i snaga tehnika fascinirala je sve prisutne.
Bugari su se ponovo iskazali kao izvrsni domaćini i kao odlične aikidoke sa rijetko viđenom predanošču. Seminar u Bugarskoj je bilo jedno prekrasno i nezamjenjivo iskustvo koje se preporuča svima.

ODRŽAN SEMINAR HIDEO HIROSAWA SENSEI-a (7. DAN AIKIKAI)

Hideo Hirosawa Sensei rođen je 1937. godine u Iwami, okrug Ibaragi. Aikido je počeo vježbati 1958. godine u Iwami kod Morihei Ueshiba O-Sensei-a. Ostaje direktni O-Sensei-jev učenik do 1969. Nakon Osnivačeve smrti nastavlja trenirati u Iwami pod vodstvom Morihiro Saito Sensei-a sve do Saito Sensei-jeve smrti 2002. godine.
Hirosawa Sensei trenutno podučava u Ryugasaki i Ibaragi Shibu dojo-u i jedan je od najiskusnijih živućih Aikido učitelja. Osim njegove tehničke izvrsnosti, bio je jedan od nekolicine učenika koji su primili privatno učenje od O Sensei-a o disanju i spiritualnim aspektima Aikidoa.
Hirosawa Sensei samozatajna je i skromna osoba čiji će nam prvi Europski seminar dugo ostati u sjećanju.
Seminar je organizirao Takemusu Aikido Association Italy, a održavao se u blizini prekrasnog gradića Castelfidardo kod Ancone. Na seminaru su prisustvovali aikidoke iz svih krajeva svijeta, te 8 aikidoka iz Hrvatske.
Fokus seminara bili su kokyu ho i musubi. Hirosawa Sensei demonstrirao je primjenu tih principa ostavljajući sudionike seminara u čuđenju i divljenju. Sensei nam je približio duh i smisao Aikido-a i istodobno pokazujući najviše nivoe Aikido tehnika i principa prilikom čega je doslovno jednim prstom rušio sve koji su se našli na njegovom putu.
Hirosawa sensei ostavio je snažan dojam svojim srdačnim i otvorenim pristupom, te nastojanjem da direktno radi sa svim sudionicima seminara, neovisno o njihovom stupnju.

SEMINAR POVODOM 3. ROĐENDANA TAKEMUSU AIKI DOJO-A RIJEKA

Takemusu Aiki dojo Rijeka 25. i 26. veljače organizirao je Aikido seminar kojeg su vodili Sandra Balić (2. dan) i Predrag Jukić (3.dan) iz Zagreba. Seminar se održao u Klubu orijentalnih vještina «Pantera» u Rijeci, a sudjelovalo je 30 ak članova Takemusu Aiki dojo-a Rijeka, te nekoliko njihovih zagrebačkih kolega.
Dojo iz Rijeke, kao i svaki put do sad, još se jednom pokazao kao vrstan organizator i odličan domaćin.
Od osnovnog do složenijeg prolazio se program buki waze, tai jutsua i buki dori-a. Između dva treninga održan je i ukemi no keiko, a ovom prilikom moramo pohvaliti sve sudionike na pokazanom entuzijazmu. U subotu je nakon popodnevnog treninga održana zakuska u dojo-u, nakon koje se druženje nastavilo i izvan dvorane. Obzirom da se seminar poklopio s održavanjem Riječkog karnevala, imali smo prilike Rijeku doživjeti u njenom punom sjaju!

3. DAN U AIKIDO KLUBU MUSUBI!

21-22. siječnja 2006. godine, po prvi puta u organizaciji SHIN- DO Akademije iz Milana, održan je međunarodni seminar Tradicionalnog Aikida pod vodstvom našeg mentora Shinhana Paolo Corallini Sensei-ja. Osim 40-ak aikidoka iz Italije, prisustvovalo je i 6 aikidoka iz Rijeke i Zagreba. Ionako nezaboravan seminar postao je još značajniji zbog polaganja instruktora zagrebačkih dojo-a. Tako su Sandra Balić, dojo cho Aikido kluba AWASE položila Takemusu Aikido buki waza 2. dan i Predrag Jukić, dojo cho Aikido kluba MUSUBI položio Takemusu Aikido taijutsu 3. dan.

ZAGREBAČKI AIKIDO SAVEZ

U siječnju 2006. osnovan je ZAS u svrhu unapređivanja Aikido-a u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.