Hrvatski Aikido Savez prilikom proslave Dana Japana primio veliko priznanje ministra vanjskih poslova Japana.

11. studenog na Danu Japana u organizaciji veleposlanstva Japana u Hrvatskoj, Hrvatski Aikido Savez (HAS) je primio veliko priznanje ministra vanjskih poslova Japana u obliku povelje za višedesetljetni rad na promociji japanske tradicije i kulture u Hrvatskoj.

Povelja ministra vanjskih poslova Japana Hrvatskom Aikido Savezu

Povelja ministra vanjskih poslova Japana

Hrvatski Aikido Savez već više od dva desetljeća radi na razvoju i unapređenju japanske vještine aikida u Hrvatskoj te svojim radom organizira i sudjeluje na mnogim manifestacijama koje približavaju tradiciju, filozofiju i kulturu Japana Hrvatima. Taj doprinos i angažman HAS-a je primjetilo i japansko ministarstvo vanjskih poslova te je putem veleposlanstva Japana u Hrvatskoj dodijelilo priznanje za postignuća i širenje prijateljskih odnosa između te dvije države.

Povelja ministra vanjskih poslova Japana Hrvatskom Aikido Savezu

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Nj.E. ISO Masato i dr. sc. Tonči Tadić
– dodjela povelje

Povelju je u ime HAS-a primio predsjednik HAS-a dr. sc. Tonči Tadić čijom je velikom zaslugom savez postigao to veliko priznanje te stvorio dobre odnose s japanskom vladom. Povelju je uručio Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Nj.E. ISO Masato.

Povelja ministra vanjskih poslova Japana Hrvatskom Aikido Savezu

Predstavnici HAS-a s Nj.E. ISO Masato.

Dodjela je bila popraćena demonstracijom aikida u izvedbi zagrebačkih aikido klubova AK Izvor, Ak Aikikai Grič i Ak Musubi. Nakon ceremonije dodjele i prikaza vještine održan je mali domjenak s japanskim delicijama na kojem smo imali čast i zadovoljstvo prisustvovati.

O Danu Japana možete pročitati na našim stranicama OVDJE.

O Danu Japana možete pročitati i na stranicama veleposlanstva Japana u Hrvatskoj OVDJE.