Učenje nikada ne prestaje. Bilo da ste početnik ili crni pojas, rad i želja za učenjem su neophodni za daljnjim napredovanjem. Tako smo se opet okupili na treningu za napredne i crne pojaseve - Yudansha trening - travanj 2024.

Okupili smo se u dvorani AK Izvor na treningu za napredne učenike i crne pojaseve pod vodstvom predsjednika tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza Ivan Zafranović Senseija 6. dan Aikikai. Treningu su nam se pridružili i prijatelji iz slovenskih klubova.

Yudansha trening - travanj 2024.

Kroz trosatni intenzivni trening radilo se na savladavanju i unaprijeđivanju gradiva za crni pojas 2. i 3. dan. Započelo se sa zagrijavanjem kroz ken suburije (osnovne rezove mačem) i nastavilo s kumi tachi gradivom tj. borbama s mačem gdje se prošlo kroz svih pet osnovnih koregrafija borbe te kroz vrlo zahtjevni “ki musubi no tachi”.

Yudansha trening
Yudansha trening - travanj 2024.

U nastavku se prolazio tai jutsu (tehnike tijela) program koji se sastojao od mnoštva “ki no nagare” (dinamičnih) tehnika te posebno interesantnih i zahtjevnih tehnika obrane od dva ili tri napadača – ninin dori i sanin dori.

Yudansha trening
Yudansha trening - travanj 2024.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.