U organizaciji Svjetske Aikido Federacije (IAF) oformljena je radna grupa za pitanja mladih u aikidu u Euro-azijskoj regiji u kojoj kao članica sudjeluje i Hrvatska.

3. ožujka po prvi put je održan sastanak IAF-ove Euro-azijske Youth Working Group kojoj su prisustvovali članovi predsjedništva IAF-a Kei Izawa, Wilko Vriesman i Dorin Marchis kao tajnik IAF-a i voditelj ove radne grupe te predstavnici nacionalnih saveza Rumunjske, Azerbaidžana, Estonije, Gruzije, Kazahstana, Litve, Crne Gore, Makedonije, Rusije, Srbije, Slovakia i naravno Hrvatske koju je predstavljao Predrag Jukić Sensei iz AK Musubi iz Zagreba. 
Glavnu riječ je vodio podpredsjednik IAF-a Kei Izawa koji je u svojem uvodnom govoru ukratko objasnio svrhu i zadatke ove grupe.

Do sada su oformljene slične grupe za rad s mladima za druge regije poput zapadne i centralne Europe te Južne Amerike. Uz novo oformljenu Euroazijsku grupu u tijeku je stvaranje grupa za ostale regije svijeta.
Strateški ciljevi ovakvih grupa su:
– stvaranje standardiziranog programa za trenere mladih tj. najbolji pristup podučavanu – priručnici i sl.
– globalna povezanost trenera za mlade – međunarodni seminari trenera i sl.
– globalni marketin za promociju aikida među mladima – društvene mreže, mediji…
– akreditacije klubova s grupama za mlade – uzrasti do 18 godina
– promicanje mladih u aikidu kroz lokalne samouprave i državna tijela
– kreiranje nacionalnih, regionalnih i međunarodnih događaja

Uključivanjem u ovakve projekte hrvatski aikido stavlja djecu i mlade u fokus te će budućim suradnjama s lokalnim samoupravama, državnim tijelima i stranim savezima raditi na razvitku novih generacija mladih aikidoka od predškolskog uzrasta do ulaska u punoljetnost.