Prisustvovali smo proglašenju i dodjeli nagrada za najbolje hrvatske sportaše 2019. godine.

19. prosinca u svečanoj dvorani hotela Westin u Zagrebu održala se dodjela nagrada za najbolje hrvatske sportaše u 2019. godini koju dodjeljuje Hrvatski Olimpijski odbor. KKao i svake godine, manifestacija je popračena televizijskim prijenosom uživo i glazbenim programom kojeg su ovaj put vodili Boris Novković i Saša Lozar.

Ceremoniju su otvorili predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop.

Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Hrvatske, dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu. 

Najuspješnija momčad u 2019. godini je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, dok je najbolja ženska ekipa hrvatska kuglačka reprezentacija, koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja na prvenstvu u Češkoj.

Nagrada za najboljega sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu pripala je Luki Modriću, a nagradu je primio njegov otac Stipe.

Također su dodjeljene nagrade za životno djelo “Matija Ljubek”, nagrada za fair play, najboljeg trenera i posadu. 

Dodjeli su također prisustvovali i predstavnici Hrvatskog Aikido Saveza, dr. Tonči Tadić, Ivan Zafranović i Predrag Jukić. 

Nakon dodjele druženje se nastavilo na svečanoj večeri uz ostale uzvanike i predstavnike hrvatskih sportskih saveza.