Aikido ima moć da spoji ljude svih uzrasta i stvori iskustvo koje nadilazi granice sportskog treninga. Nedavno smo imali privilegiju gostovati u Dječjem vrtiću Jarun, gdje smo zajedno s njihovim veselim sportskim grupama proveli dva nezaboravna treninga aikida.

Pod vodstvom Senseija Predraga Jukića i uz podršku malih asistenata, petogodišnje Vite i desetogodišnjeg Luke,  istraživali smo osnove aikida. Ova plemenita vještina ne samo da promiče tjelesnu aktivnost, već i potiče harmoniju, poštovanje i samopouzdanje. Naša interakcija s djecom nije bila samo trening aikida, već i prilika za dijalog o važnosti kretanja tijela, razvijanja motoričkih vještina te učenja o japanskoj kulturi i tradiciji. Kroz igre koje smo predstavili, djeca su uživala u učenju padova, osnovnih tehnika i korištenja aikido oružja, sve uz pomoć odgajateljica i kineziologa.

Aikido u vrtiću grupna
Aikido u vrtiću

Atmosfera je bila puna smijeha i radosti dok smo zajedno istraživali svijet aikida. Djeca su nas oduševila svojom radošću i angažmanom te su nas na kraju treninga počastila velikim pljeskom, koji je bio najljepša potvrda naše zajedničke avanture.

Aikido u vrtiću igra
Aikido u vrtiću

Poseban trenutak dogodio se na kraju, kada su nam djeca poklonila svoje crteže, prikazujući kako su oni doživjeli aikido trening. Ti dragocjeni trenuci podsjetili su nas na važnost naše misije – inspirirati i poticati mlade da kroz aikido otkriju snagu u sebi i grade bolji svijet oko sebe.

Aikido u vrtiću naslovna
Aikido u vrticu crtež
Aikido u vrticu crtež
Aikido u vrticu crtež

Ova suradnja s Dječjim vrtićem Jarun bila je ne samo obogaćujuće iskustvo za djecu, već i za nas kao klub. Radujemo se budućim prilikama da zajedno širimo ljubav prema aikidu i pozitivno utječemo na živote mladih generacija.

Kako smo “letjeli” na ovom druženju možete pogledati OVDJE.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.