Ideš u srednju školu? Super!!! Pridruži nam se na besplatnim treninzima i radionicama za mlade!

Ako želiš kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme, naučiti nešto novo i steći nove vještine - dođi u Musubi.

Aikido klub Musubi uz potporu Grada Zagreba već niz godina organizira besplatne treninge i radionice za mlade namjenjene učenicima srednjih škola.

Cilj im je da polaznici nauče osnove Aikida, kultiviraju samosvijest i elastičnost, motoriku, ravnotežu i koordinaciju, pažnju, samokontrolu, sigurnost kao i snažnu volju i miran duh, te poštovanje prema sebi i drugima. 

Želja je da se kroz stečena znanja polaznicima približe vrijednosti i principi vještine Aikida te da ih se uputi i pripremi za daljnji nastavak ozbiljnog treniranja i pračenja tog cijeloživotnog puta i školovanja. Naglasak u projektima su današnje aktualne teme mladih, a to su pitanja nasilja u školama i među mladima te mladi i njihovo slobodno vrijeme.

Treninzi i radionice se održavaju po objavljenom kalendaru događanja na lokaciji – Ul. Florijana Andrašeca 14, 10 000 Zagreb.
Dvorana B Residence kluba (stepenice iza Bowling kluba, prvi kat).

GDJE?

Ul. Florijana Andrašeca 14.
Dvorana B Residence kluba (stepenice iza Bowling kluba, prvi kat).

KADA?

U terminima navedenim u kalendaru na dnu.

ŠTO MI TREBA?

Samo donji dio trenirke, majica kratkih rukava i dobra volja!

KAKO SE PRIJAVIM?

Mailom na predrag@aikido-musubi.hr .
Potrebno je samo navesti ime i prezime te školu koju pohađaš.

KALENDAR
  • U pripremi! Ali slobodno se već najavi na mail predrag@aikido-musubi.hr ili mob. 098771771 .
Aikidom protiv nasilja

Kako danas često čujemo i čitamo u medijima o nasilju među mladima u školi i izvan nje, o bullyingu, verbalnom i emocionalnom nasilju, odlučili smo započeti s projektom „Aikidom protiv nasilja“ u kojem se praktikanti uz osnovne vježbe i tehnike Aikida uče nenasilnom riješavanju sukoba te osnovnim principima tehnika samoobrane. Aikido, iako moćna i opasna borilačka vještina, poznata je po svojoj pacifističkoj filozofiji i nenasilnom izvođenju tehnika te nenasilnoj imobilizaciji napadača i poziva nas da prepoznamo moć primijenjene nenasilja kao način njegovanja mira u svijetu. Kroz svoje tehničke i filozofske principe praktikante se uči kako Aikido vrijednosti prenijeti u svakodnevni život i na taj način pomoći sebi i okolini, ali ih se i putem Aikido-a uči razviti osjećaj samopoštovanja, osjećaj suosjećanja i poštivanja života. Samim time, kroz tehnički aspekt, mladi će učiti kako učinkovito zaštititi sebe, ali zaštititi i napadača, kako nenasiljem izbjeći nasilni sukob i kako uspješno riješiti konflikte kako unutar njih samih, tako i u okruženju u kojem se nalaze.

Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido

Također jedno od sve aktualnijih pitanja mladih je kako kvalitetno i zabavno provesti slobodno vrijeme? Ogroman pritisak obavezama i manjak slobodnog vremena za rekreaciju je postao veliki problem mladih danas te  sve je učestalije da mladi umjesto da se druže i rekreiraju, ostaju doma zatvoreni unutar četiri zida. Projektom „Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido“ želi se mlade privući prekrasnoj i plemenitoj vještini uz koju će ujedno rekreirati, stjecati nova poznanstva i kroz zanimljiv program učiti vrijednosti koje nosi Aikido. Uz uobičajeni pristup učenja tehnika, kretanja, padova i rada s japanskim oružjem, također se uči i o japanskoj tradiciji, povijesti, filozofiji, a čak jednim malim djelom  i japanski jezik.

Cilj nam je da kroz interesantne i poučne radionice privučemo čim više mladih koji će jednog dana stasati u kvalitetne Aikidoke u jednim od zagrebačkih škola tradicionalnog Aikida i svojim znanjem i stečenim vrijednostima dalje širiti Aikido vrijednosti. 

Javi nam se na mail: predrag@aikido-musubi.hr ili mobitel: 098771771 i pridruži se super ekipi!

277258574_495468598705485_6885034925941459390_n
srednja