Bili smo pozvani održati prikaz aikida povodom 25. godina postojanja Shimadzu korporacije u Hrvatskoj.

Shimadzu je osnovan 1875. godine, a sjedište ima u Kyotu u Japanu. Sa svjetskom mrežom podružnica u 76 zemalja i oko 11.500 zaposlenih, Shimadzu jamči osoban pristup i podršku svakom kupcu individualno. Svojom korporativnom filozofijom “Doprinos društvu kroz znanost i tehnologiju” (eng. Contributing to Society through Science and Technology), Shimadzu svojim korisnicima diljem svijeta obećaje angažman u cilju zaštite dobrobiti čovječanstva i očuvanja planete Zemlje. U svom portfelju nude mnoštvo proizvoda, od analitičkih i mjernih instrumenata do naprednih medicinskih sustava, a Analitički odjel je jedan je od najvećih svjetskih dobavljača analitičkih instrumenata i opreme za praćenje kvalitete okoliša.

Svečano obilježavanje 25. rođendana Shimadzu Hrvatske organizirano je na predivnom imanju Etno park Zagreb, a prekrasno sunčano vrijeme išlo je u prilog ukupnoj pozitivnoj atmosferi. Događaju za pamćenje prisustvovalo je više od 250 uzvanika od poslovnih partnera, suradnika, sadašnjih i bivših zaposlenika, dragih korisnika, do veleposlanika Japana.

Veseloj slavljeničkoj atmosferi doprinio je i atraktivan popratni program koji je uključio inovativni spoj bogate japanske tradicije i hrvatske kulture. Svečanost je bila ispunjena atraktivnim sadržajima, a započela je dočekom gostiju u dijelu posvećenom Japanu unutar kojeg smo probali oživjeti i što vjernije preslikati japansku bogatu kulturu.

Taj velebni događaj smo i mi popratili prikazom aikido vještine koja je posjetioce ostavila oduševljene i koja je završila gromkim pljeskom.