Rekapitulacija događaja i aktivnosti u 2021. godini u Aikido klubu Musubi

I još jedna izazovna godina je iza nas… Obustava treninga prvih pet mjeseci radi donešenih mjera, nemogućnost povratka u našu matičnu dvoranu jer škola kojoj pripada nije više otvorena za vanjske suradnike i naravno sveprisutna i neizbježna pandemija koja na svakom koraku sputava organizaciju ozbiljnijih, redovitih treninga.

Kako nas Aikido uči, nismo se predavali, ustrajali smo i nastavili dalje. Uspješno smo odradili veći dio sezone, trenirali i uživali u prirodi, unaprijedili neke članove u više stupnjeve, dobili pojačanje u novim trenerima, preselili u lijepu dvoranu i dobro se zabavili. Jednom riječju – napredovali.

Na žalost bilo je i gubitaka. Uz dugi period izbivanja s treninga propustili smo i neke od tradicionalnih Musubi događanja poput Međugeneracijskog treninga, Uskršnjeg specijalnog treninga, Shugya i dr. te seminara, kampova, manifestacija… Sve te nesretne okolnosti uzrokovale su i smanjenje broja članova te ukidanje pojedninih grupa. 

Kako god bilo, Aikido nas uči da iz svega izvučemo pouku. Tako u 2022. ulazimo mudriji i jači… I veselimo se treninzima ispunjenim optimizmom Nove godine i potencijalima koje nam nosi budućnost.

A sad da se prisjetimo te 2021. godine…

 • HOA – Dva Musubijevca započela školovanje zajedno s desetak aikidoka Hrvatskog Aikido Saveza za aikido trenere pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji.
 • Početak redovitih treninga u AK Musubi – tek smo na proljeće krenuli s treninzima u ovoj godini i to u prekrasnom prirodnom ambijentu Savskog nasipa i jezera Jarun.
 • Povratak u dvoranu – nakon skoro godine dana izbivanja iz dvorane, u listopadu smo se napokon vratili na tatamije u dvorani Sportvizije.
 • Selidba u novi prostor – studeni smo započeli u prostranijoj dvorani plesnog kluba B Residence gdje smo nastavili s redovitim treninzima 
 • Novi treneri u Musubiju – ojačani smo za dva nova trenera školovana pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji
 • Nastavak suradnje s Gradom Zagrebom na projektima za mlade – i ove godine smo nastavili dobru suradnju s Gradom Zagrebom unatoč godini prožetoj izazovima i poteškoćama.
 • Specijalni Božićni trening – i ove godine nas je posjetio Djed Musubičnjak na tradicionalnom Božićnom treningu.

Događanja na kojima smo također prisustvovali:

 • HAS Zagreb 2021. – seminar Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza koji je između ostalih vodio i Musubi dojo-cho Predrag Jukić Sensei održan na kineziološkom fakultetu u Zagrebu.
 • Yudansha trening u Izvoru – trening za napredne i crne pojaseve pod vodstvom Ivan Zafranović Senseija.
 • HAS-ov trenerski susret u Sisku – susret trenera aikida u organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza i pod vodstvom Tehničke komisije HAS-a.
 • HAS godišnja skupština – on-line godišnja skupština predsjedništva Hrvatskog Aikido Saveza i predstavnika klubova članica.