Rekapitulacija događaja i aktivnosti u 2020. godini u Aikido klubu Musubi

Prošla je još jedna godina… I to kakva godina! U silnoj strci i zbrci, epidemiološkim mjerama, potresima, poplavama i svemu onome što nas je već snašlo – odradili smo jednu solidnu sezonu. Sezonu su označili povremeni prekidi redovitih treninga, treniranje pod novim uvjetima i prilagodbama u organizaciji te značajno smanjenje aktivnih članova radi zadanih mjera.

Na žalost smo morali propustiti mnoga događanja poput tradicionalnih Musubijevih Uskršnjih, Božićnih, Međugeneracijskih i drugih treninga, kampova, seminara i manifestacija… 

Ali nešto se ipak događalo! U periodima kada nam je bilo dopušteno održavati treninge, održavali smo ih punom parom. Odradili smo značajno gradivo i održali korak s dotadašnjim tempom rada te održali kontinuitet.

Pa da se prisjetimo 2020-e…

  • Prvi Yudansha trening 2020-e – Krenuli smo udarnički i započeli kalendarsku godinu treningom za crne pojaseve i više kyu stupnjeve pod vodstvom Ivan Zafranović Senseia. Čak je 30-ak aikidoka iz svih djelova Hrvatske uspjelo kvalitetno trenirati u maloj dvorani Musubija!
  • Nikkyo Masterclass – Nastavili smo s Masterclass ciklusom na kojem je prisustvovalo 11 Musubijevaca, a tema je bila nikyo. 
  • Musubi vs. epidemija – 16. ožujka “Lockdown” radi pandemije COVID-19 nas je primoralo “staviti ključ u bravu” i aikido put nastaviti u virtualnom okruženju.
  • Povratak u prirodu – nakon dva mjeseca “pod ključem”, napokon smo nastavili s treninzima. Ali ovaj put u prirodi! I bilo nam je fenomenalno!
  • Početak sezone 2020./2021. – nakon ljetne stanke smo nastavili s redovitim treninzima u dvorani. Tradicionalno smo krenuli početkom rujna, ali u dosta izmjenjenoj organizaciji.
  • HAS-ov trenerski susret – na sreću smo imali i priliku malo se podružiti s aikidokama iz drugih klubova. Tako smo prisustvovali treninzima hrvatskih aikido trenera održanih u Rijeci.
  • Projekti za mlade – Unatoč godini prožetoj izazovima i poteškoćama, nastavili smo suradnju s Gradom Zagrebom na projektima za mlade.
  • Novi “Lockdown” – Godinu smo na žalost završili udaljeni od dvorane i tatamija. Ali ulazimo u Novu godinu puni volje, želje i nade za skorašnjim nastavkom treninga…