Senseiju Ivanu Zafranoviću je na ovogodišnjoj Kagami Biraki ceremoniji u Japanu dodijeljen stupanj crnog pojasa 6. dan Aikido Aikikai čime je postao prvi Hrvat kojem je dodijeljeno tako visoko zvanje.

Svake godine se u siječnju u Hombu dojou u Tokiju održava Kagami Biraki ceremonija na kojoj Aikido doshu Moriteru Ueshiba dodjeljuje najviša Aikido zvanja. Tako je ove godine nakon 30 godina neumornog rada, zalaganja, stvaranja i napredovanja dodijeljeno zvanje Aikido Aikikai 6. dan Senseiju Ivanu Zafranoviću čime je postao prvi aikidoka u povijesti hrvatskog Aikida da je postigao tako visoki stupanj.

Povijesni dan za hrvatski Aikido! – Prvi put Hrvatska ima majstora zvanja 6. dan Aikido Aikikai!

Sensei Ivan Zafranović

U svojoj dugoj i bogatoj Aikido karijeri Sensei Zafranović je započeo kao jedan od pionira Aikida u Hrvatskoj i osnivač Aikido kluba Izvor. Daljnjim  radom na razvitku Aikida u Hrvatskoj bio je jedan od osnivača Hrvatskog Aikido Saveza te je i danas dopredsjednik saveza te predsjednik Tehničke komisije zadužene za razvoj i očuvanje kvalitete Aikida u Hrvatskoj.

Povijesni dan za hrvatski Aikido! – Prvi put Hrvatska ima majstora zvanja 6. dan Aikido Aikikai!

Kroz predani rad i brojna putovanja svijetom upoznao je i vježbao s mnogim velikim majstorima, direktnim učenicima O Senseija od kojih je najznačajniji legendarni Morihiro Saito Sensei. 

Silna priznanja, putovanja, prijateljstva i seminare kroz sve ove godine je nemoguće izbrojati, ali Aikido putovanje je cjeloživotno i rad nikad ne prestaje te se možemo veseliti daljnjim projektima i postignućima. Čestitamo na velikom uspjehu! おめでとう!

prvi 6. dan u Hrvatskoj

Sensei Zafranović u dojou O Senseija u Iwami

Aikikai Kagami Biraki promocije u 2024. godini možete pogledati OVDJE.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.