Odradili smo i posljednji trening za napredne aikidoke u 2023. - Yudansha no keiko

9. prosinca smo se okupili u AK Izvor na posljednjem ovogodišnjem Yudansha treningu na kojem su se okupili napredni učenici iz tri zagrebačka kluba te gosti iz Slovenije i BiH. Trening je vodio predsjednik Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza Ivan Zafranović Sensei uz pomoć Predrag Jukić Senseija iz AK Musubi i Robert Gorički Senseija iz AK Aikikai Grič.

Yudansha no keiko

Ivan Zafranović Sensei

Naglasak na treningu je bio na “jo ryote mochi nage” gradivu i “irimi nage” tehnici. “Jo ryote mochi nage” je vrlo napredno gradivo u kojem napadač pokušava oduzeti “jo” štap te ga se savladava kroz tehniku koja povezuje rad sa štapom (aiki jo) i goloruke tehnike (tai jutsu). 
“Irimi nage” tj. bacanje ulaskom je klasična aikido tehnika u kojoj je naglašen “irimi” princip po kojem je tehnika i dobila ime. Irimi princip podrazumjeva ulazak u partnerov prostor na vrlo blisku distancu i prodiranje “kroz” partnera. Kroz niz različitih “irimi nage” tehnika sudionici su imali priliku razvijati svoje znanje i raznolikost te tehnike. 

Yudansha no keiko

Yudansha no keiko je također bila prilika da se dodijele Aikido Aikikai diplome pristigle iz Japana za polagače dan stupnjeve na prijašnjim HAS-ovim susretima. Diplome su dodjelili članovi Tehničke komisije svojim učenicima.

Yudansha no keiko

Sudionici susreta

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.