Došao nam je kraj još jedne školske godine što znači da je došlo vrijeme za ispite za viši kyu u dječjoj grupi te skorašnji kraj sezone treninga i ljetna stanka.

Tako je devetoro malih Musubijevaca pristupilo polaganjima dječjih kyu stupnjeva (od 10. do 6. kyua) gdje su imali prilike pokazati svoje znanje i umjeće stečeno kroz sezonu treninga 2018./2019..
Najprije su svojim ponašanjem prilikom početnog i završnog pozdrava te tijekom polaganja pokazali poznavanje etikete tj. pravila ponašanja u dojou. Zatim su kroz polaganje pokazali znanje pripremanja za siguran i kvalitetan početak treninga tj. pokazali su vježbe zagrijavanja i razgibavanja, tehnike padova i osnovnih kretnji na tlu i dok stojimo.
Nakon toga pokazali su tri osnovne uvodne tehnike i, ovisno o stupnju, tehnike goloruke borbe (taijutsu). Također su pokazali svoje znanje baratanja s japanskim drvenim mačem (bokken) i štapom (jo).
Svi kandidati su pokazali iznimno znanje i napredak koji daleko nadmašuje očekivanja i traženo znanje za ispit. Čestitamo na uspiješnom polaganju! おめでとうございます!

Ubrzo nakon polaganja došao je rastanak do rujna i početka nove sezone i školske godine. Zadnji trening smo obilježili igrama, sokovima i grickalicama.

Također su i treninzi za odrasle uskoro došli svome kraju za ovu sezonu. Kako je završio mjesec lipanj tako su završili i svi ostali treninzi.
Glavna tema i zaključak zadnjih treninga bio je: Budite vrijedni preko ljeta, vježbajte sami i ponavljajte. I naravno – suburi suburi suburi!
Želimo vam ugodno i toplo (ne pretoplo) ljeto, puno odmora i veselja! Vidimo se u rujnuuuuuu!!!

Categories: Novosti