I ove godine je Grad Zagreb prepoznao kvalitetu rada AK Musubi te nastavio suradnju na projektima za mlade.

Nakon uspješno provedenih projekata Aikido kluba Musubi za mlade Grada Zagreba u 2018., nastavili smo suradnju s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport te Gradskim uredom za socijalnu skrb. Tako smo nastavili s projektima pod nazivom „Aikidom protiv nasilja“ i „Što ću danas raditi? Znam! –Idem na Aikido“ i u ovoj godini.

 Oba projekta su namjenjena učenicima srednjih škola tj. uzrastima od 15 do 18 godina i njihov cilj je da kroz interesantne i poučne radionice privučemo čim više mladih koji će jednog dana stasati u kvalitetne Aikidoke u jednim od zagrebačkih škola tradicionalnog Aikida i svojim znanjem i stečenim vrijednostima dalje širiti Aikido vrijednosti. Na tim trening radionicama praktikanti uče osnove Aikida, kultiviraju samosvijest i elastičnost, motoriku, ravnotežu i koordinaciju, pažnju, samokontrolu, sigurnost kao i snažnu volju i miran duh, te poštovanje prema sebi i drugima.

Želja je da se kroz stečena znanja polaznicima približe vrijednosti i principi vještine Aikida te da ih se uputi i pripremi za daljnji nastavak ozbiljnog treniranja i pračenja tog cijeloživotnog puta i školovanja. Naglasak u projektima su današnje aktualne teme mladih, a to su pitanja nasilja u školama i među mladima te mladi i njihovo slobodno vrijeme.

Categories: Novosti