Proteklog vikenda sudjelovali smo na dvodnevnom međunarodnom aikido susretu u Ljubljani, Slovenija. Događaj je organizirao Aikido klub Ljubljana, a vodio ga je Sensei Ivan Zafranović, 6. dan Aikikai. Susret je okupio tridesetak aikidoka iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pružajući svima prisutnima priliku za razmjenu znanja i iskustava u prijateljskoj atmosferi.
Aikido Susretu u Ljubljani

Prvi dan susreta, podijeljenim na jutarnji i popodnevni dio odradilo se više od pet sati treninga. Jutarnji dio treninga bio je posvećen radu s jo-om, gdje smo započeli s “roku no jo” vježbom za zagrijavanje. Nakon toga, nastavili smo s “jo no riai” gradivom i završili s “jo dori” tehnikama. Rad s jo-om omogućio je sudionicima da se upoznaju i vježbaju iznimno napredno gradivo te da poboljšaju svoje vještine rukovanja oružjem i preciznost u izvođenju tehnika.

roku no jo
jo
jo dori
susret u ljubljani

Nakon pauze, popodnevni dio treninga fokusirao se na napredni “taijutsu” i “tanken dori” gradivo. Tehnike taijutsua omogućile su nam da unaprijedimo svoje razumijevanje borbe bez oružja, dok je tanken dori pružio uvid u efikasne metode obrane od noža. Popodnevni trening završio je polaganjima za “buki waza” dan stupnjeve, gdje su sudionici pokazali stečena znanja i vještine pred Sensei Zafranovićem.

kokyu nage

Sensei Zafranović izvodi kokyu nage

Nakon prvog dana intenzivnog treninga, uslijedilo je zajedničko druženje na večeri. Večera je protekla u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, omogućujući sudionicima da se bolje upoznaju, razmijene iskustva i uživaju u međusobnom društvu. Takvi trenuci druženja dodatno jačaju veze unutar aikido zajednice i doprinose stvaranju novih prijateljstava.

kamiza
zajednička večera

Drugi dan susreta započeo je “aikiken” gradivom. Trening smo započeli sa “suburijima”, osnovnim vježbama reza s mačem, te nastavili s vrlo naprednim “ken no riai” gradivom. Nakon aikikena, prešli smo na zahtjevan i intenzivan “taijutsu” program prepun dinamičnih “ki no nagare” tehnika. Ovaj dio treninga bio je posebno izazovan, ali su se svi sudionici iznimno trudili i uspješno savladavali gradivo.

ken no riai
Aikido Susretu u Ljubljani

Na kraju dvodnevnog susreta, želimo pohvaliti domaćine na odličnoj organizaciji i trudu uloženom u ovaj događaj. Cjelokupna organizacija bila je na visokoj razini, a atmosfera tijekom cijelog susreta bila je izuzetno pozitivna i poticajna. Također Sensei Zafranović je bio uobičajeno darežljiv s predajom znanja i fenomenalan u prikazu tehnika te će se ovaj susret pamtiti po zavidnom broju tehnika i raznolikosti gradiva. Zadovoljstvo nam je bilo prisustvovati ovom susretu i radujemo se budućim zajedničkim treninzima i druženjima.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.