Započeli smo po prvi puta intenzivni program za usavršavanje i uniformiranje ciljanih tehnika pod nazivom Masterclass.

Za razliku od redovitih tjednih treninga, Masterclass je koncentrat tehnika i cjeloviti pregled odabranog gradiva u jednom danu. Zadatak nam je da sistematskim prolaskom kroz gradivo Kyu i Dan programa svaki polaznik osobno sistematizira i utvrdi svoje znanje.

Namjera Masterclassa je sistematsko i fokusirano stvarati čvrstu bazu i uniformirani repertoar znanja te riješavanje uobičajenih problema vezanih uz gradivo.
Naravno započeli smo Masterclass s ikkyo-om, prvim učenjem i bazom za svu Katame vazu tj. poluge (ikkyo, nikkyo, sankyo…)

Ikkyo je prva tehnika s kojom se susrećemo i prvi zid u koji udarimo na putu ka znanju. Iako je naizgled najjednostavnija od svih tehnika, u njoj se sakriva sva mudrost i svo znanje potrebno za usvajanje svih ostalih tehnika. Stoga je vjerojatno jedna od najbitnijih i najtežih tehnika u početku i neophodna je da bi se stvorila dobra baza za daljnji napredak.
Tako je program sadržavao najprije teoriju ikkya te uvodne vježbe. Zatim smo nastavili s tehničkim repertoarom kroz kihon wazu (osnove), ki no nagare (dinamične tehnike) i henke (varijacije).
Masterclass je obuhvaćao kompletni ispitni kyu i dan program te Ikkyo tehnike van službenog ispitnog programa.

Slijedeći put nastavljamo, naravno, s Nikkyo-om.