Održan je Međunarodni aikido susret Hrvatskog Aikido Saveza pod vodstvom Tehničke komisije HAS-a. - HAS Zagreb 2024.

U Zagrebu se na Kineziološkom fakultetu 17. veljače održao redoviti Međunarodni aikido susret Hrvatskog Aikido Saveza koji se već uobičajeno održava u prvoj polovici kalendarske godine. Uz susret su se također održavali i ispiti za “dan” stupnjeve tj. za crne pojaseve priznate od krovne svjetske aikido organizacije Aikikai fundacije i IAF tj. Svjetske Aikido Federacije. Susret i ispite su vodili članovi Tehničke komisije HAS-a; Ivan Zafranović Sensei 6. dan Aikido Aikikai, Robert Malić Sensei 5. dan Aikido Aikikai, Predrag Jukić Sensei 5. dan Aikido Aikikai, Jakša Alfirević Sensei 5. dan Aikido Aikikai i Robert Gorički Sensei 4. dan Aikido Aikikai.

HAS Zagreb 2024 plakat

Cijelo događanje je otvorio predsjednik HAS-a dr.sc. Tonči Tadić i uzvanik japanskog veleposlanstva u Hrvatskoj, zamjenik veleposlanika. Otvorenje je i popratila Sportska televizija koja je napravila kratki izvještaj s događanja za koje je također priređena i kratka demonstracija aikido vještine.

HAS Zagreb 2024

Zamjenik veleposlanika Japana i
predsjednik HAS-a Tonči Tadić

HAS Zagreb 2024 Tonči daje intervju

Intervju za Sportsku televiziju.

HAS Zagreb 2024 demonstracija
HAS Zagreb 2024 demonstracija
HAS Zagreb 2024 demo
HAS Zagreb 2024 demo

Prikaz aikido vještine u izvedbi Tehničke komisije

Susretu je prisustvovalo pedesetak aikidoka iz klubova Hrvatskog Aikido Saveza svih djelova Hrvatske te gosti iz inozemstva; Slovenije, BiH i Austrije. Sudionici su vrijedno i ustrajano vježbali kroz četiri sata napornih poduka i treninga te međusobno izmjenjivali iskustva i stvarali nova poznanstva u lijepoj i skladnoj atmosferi.

HAS Zagreb 2024 grupna fotka

Sudionici susreta

HAS Zagreb 2024 sudionici
HAS Zagreb 2024 sudionici

Tehnička komisija je kroz četiri sata određenih za poduku i vježbanje prikazala pregršt vježbi i tehnika. Od “kihona” (osnove) pa kroz “kinonagare”” (fluidne/dinamične tehnike) sve do “henki” (varijacije) i drugih naprednih tehnika.  

HAS ZAgreb 2024 Ivan
HAS ZAgreb 2024 Ivan

Ivan Zafranović Sensei

HAS ZAgreb 2024 Malić
HAS ZAgreb 2024 Malić

Robert Malić Sensei

HAS ZAgreb 2024 Predrag
HAS ZAgreb 2024 Predrag

Predrag Jukić Sensei

HAS ZAgreb 2024 Jakša
HAS ZAgreb 2024 Jakša

Jakša Alfirević Sensei

HAS Zagreb 2024 Gorički
HAS Zagreb 2024 Gorički

Robert Gorički Sensei

Nakon susreta su se održala polaganja za “dan” stupnjeve tj. crne pojaseve. Ispiti su se održali ispred Ispitne komisije HAS-a. Svi kandidati su se iskazali svojim prikazom znanja te uspješno položili svoje nove stupnjeve.  Time je Hrvatski Aikido Savez ojačao za dva nova crna pojasa 2. dan i dva nova crna pojasa 4. dan. Čestitamo!

HAS Zagreb 2024 Ispitna komisija

Ispitna komisija

HAS Zagreb 2024 Ispit
HAS Zagreb 2024 Ispit

Trenuci s ispita.

Reportažu Sportske televizije možete pogledati OVDJE.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.