U Zagrebu održan Nacionalni seminar Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza.

U subotu 10.07. održan je Nacionalni seminar Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza u dvorane za borilačke vještine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Događanje je otvorio predsjednik HAS-a dr. Tonči Tadić, a treninge su vodili članovi Tehničke i Ispitne komisije HAS-a Ivan Zafranović Sensei 5. dan Aikikai, Robert Malić Sensei 5. dan Aikikai, Predrag Jukić Sensei 5. dan Aikikai i Jakša Alfirević Sensei 4. dan Aikikai.

Ivan Zafranović Sensei

Jakša Alfirević Sensei

Robert Malić Sensei

Predrag Jukić Sensei

Seminaru je prisustvovalo četrdesetak aikidoka iz svih djelova Hrvatske uključujući i desetak članova Aikido kluba Musubi. Treninge je otvorio Zafranović Sensei s uvodnim zagrijavanjem kroz buki wazu i prelaskom na jo dori tj. obranu od štapa. Zatim je nastavio Alfirević Sensei koji je kroz taijutsu tehnike tj. tehnike tijela povezao razna kretanja bez oružja s oružjem. Malić Sensei je prikazao svoje viđenje tehnika mačem vođen učenjima Shoji Nishio Shihana i njegovog povezivanja iaido-a s aikidom. Za kraj je Jukić Sensei tematski zaokružio seminar vrativši se na gradivo aikido buki waze tj. ken tai jo tehnika mačem i štapom.

Nakon seminara se održala ceremonija dodjele diploma polaganja za crne pojaseve i nakon toga polaganja za crne pojaseve pred Ispitnom komisijom.
Čestitamo svima koji su primili diplome i uspješno prošli ispite!