23.03. u organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza u Zagrebu održan je godišnji Međunarodni aikido susret Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza kojeg su vodili članovi Tehničke komisije Ivan Zafranović Sensei 5. dan Aikikai, Robert Malić Sensei 5. dan Aikikai, Predrag Jukić Sensei 5. dan Aikikai, Jakša Alfirević Sensei 4. dan Aikikai i Robert Gorički Sensei 4. dan Aikikai.

Japanski poslanik i predsjednik HAS-a Tonči Tadić (gore), 
članovi Tehničke komisije (dolje)

Susret se odvijao u dvorani za borilačke sportove Kineziološkog fakulteta i otvorili su ga poslanik veleposlanstva Japana te predsjednik HAS-a Tonči Tadić. Prisustvovalo je više od 70 aikidoka iz svih dijelova Hrvatske, a posjetili su nas i gosti iz BiH te Slovenije.

Sudionici susreta

Tijekom prvog dijela susreta je svaki od članova komisije imao svojih pola sata za prikaz i kratku poduku aikido tehnika, dok su drugi dio susreta vodili Zafranović Sensei i Jukić Sensei te se radio napredniji program namjenjen samo naprednijim kyu-stupnjevima i crnim pojasevima.

Tehnička komisija u akciji

Nakon više od 3 i pol sata treninga i kratke stanke, održala su se polaganja za dan-stupnjeve koja su ocjenjivala i nadzirala Tehnička komisija. Čestitamo svim kandidatima na uspješno položenim dan-stupnjevima čime su još ojačali aikido u Hrvatskoj. 

Nakon maratonskog druženja na tatamijima u dvorani Kineziološkog fakulteta, druženje među predstavnicima aikido klubova članova HAS-a se nastavilo do kasno u noć na Skupštini HAS-a te na ugodnoj zajedničkoj večeri koja je uslijedila.

Categories: Novosti