I ove godine okupili smo se na Međunarodnom susretu Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza u Splitu.

U organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza, AK Bonaca i AK Gen Ki, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, 25. i 26. studenog održan je redovni Međunarodni aikido susret pod vodstvom Tehničke komisije HAS-a te ispiti za dan stupnjeve ispred Ispitne komisije HAS-a.

HAS Split 2023.

Sudionici susreta

Tehničku komisiju su predstavljali Ivan Zafranović Sensei 5. dan Aikikai iz Zagreba, Robert Malić Sensei 5. dan Aikikai iz Splita, Predrag Jukić Sensei 5. dan Aikikai iz Zagreba, Jakša Alfirević Sensei 4. dan Aikikai iz Kaštel Šućurca i Robert Gorički Sensei 4. dan Aikikai iz Zagreba. Komisija je kroz pet sati treninga raspodjeljenih na dva dana pokazala široku lepezu aikido gradiva i podučavala principe i tehnike od goloruke borbe do borbe drvenim oružjem i obrane od oružja.

Sensei Malić

Sensei Malić

Sensei Zafranović

Sensei Zafranović

HAS Split 2023.

Sensei Jukić

Sensei Gorički

Sensei Gorički

Sensei Alfirević

Sensei Alfirević

Susretu je prisustvovalo 40-ak aikidoka iz svih djelova Hrvatske i gosti iz Slovenije. Atmosfera prilikom treninga je bila odlična i aiki duh se osjetio u zraku. 

HAS Split 2023

Prvi dan susreta su se treninzi održavali u prostorima AK Bonaca na Poljudu u Splitu dok je drugi dan bio u Aikido klubu Gen Ki u Kaštel Šućurcu gdje su se uz trening održala i polaganja za dan stupnjeve. Polaganju su pristupili voditelj Aikido kluba Fudo Myoo iz Šibenika Ivan Penović koji je polagao za sandan (crni pojas 3. dan) i njegov učenik Božidar koji je polagao za shodan (1. dan). Obojica su uspješno položili pred Ispitnom komisijom pokazavši zavidno znanje i pripremljenost te time dodatno ojačali Hrvatski Aikido Savez. Čestitamo im!

HAS Split 2023

Aikido klub Gen Ki

Uz  sami susret, ovaj vikend se obilježila i jedna velika obljetnica – 30 godina postojanja Aikido kluba Bonaca koja je bila uveličana kratkim aikido prikazima tehničke komisije koje možete pogledati ovdje:

Kumi tachi 1 – 5, Sensei Zafranović i Sensei Jukić

Taijutsu, Sensei Zafranović

Kumi jo, Sensei Malić

Jedan lijepi video presjek s HAS Split 2023. možete vidjeti OVDJE.

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.