U organizaciji Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj je 09. studenog na Rooseveltovom trgu ispred Mimare održan Dan Japana.

Svake godine Dan Japana održava se s ciljem približavanja japanske kulture i običaja hrvatskim građanima. Ove je godine uz tema bila Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. koje će se održati od srpnja do kolovoza iduće godine.

Događanje je otvoreno govorom veleposlanice Japana u Hrvatskoj Nj. E. Misako Kaji. Kao i svake godine program je bio jako bogat i raznolik. Unutar Mimare i u velikom šatoru ispred posjetioci su imali priliku vidjeti demonstracije borilačkih vještina, predavanja o turizmu u Japanu i japanskom jeziku, prezentacije ceremonije čaja, japanske kuhinje, ikebane, radionice origamija i igoa, degustaciju sakea te izložbe origami radova, bonsaija i haiku radova. 

I ove godine je u sklopu prikaza borilačkih vještina bio i aikido koji su predstavljali zagrebački klubovi Hrvatskog Aikido Saveza; AK Izvor i AK Musubi te njihovi voditelji Ivan Zafranović Sensei i Predrag Jukić Sensei.

Uz aikido na Danu Japana su također demonstirane i razne druge japanske borilačke vještine poput juda, kenda, karatea, ninjutsua, nanbudoa i drugih.