Novi buki waza crni pojasevi u Musubiju! Na prvom ovosezonskom yudansha treningu održana polaganja za crne pojaseve gradiva s oružjem na koja su izašli i treneri iz Musubija.

Nakon vrlo intenzivnog, maratonskog treninga za crne pojaseve i napredne bijele pojaseve održana su polaganja za crne pojaseve buki waze tj. gradiva s oružjem (aikiken i aikijo). Na to polaganje su se odazvala i dvojica trenera iz Aikido kluba Musubi; Luka Tomić i Andrej Sabljić.

Aikido - novi buki waza crni pojasevi -Buki waza polaganje
Aikido - novi buki waza crni pojasevi -Buki waza polaganje

Luka i Andrej su se prijavili za polaganje buki waza shodan ispita tj. 1. stupanj crnog pojasa za oružja. Na tom polaganju se mora pokazati iz aiki ken (mač) gradiva – ken suburiji tj. osnovni pokreti s mačem i ken awase tj. vježbe harmonizacije s mačem. Iz aikijo (štap) gradiva je bilo potrebno pokazati svih dvadeset osnovnih pokreta sa štapom. 

Ispitna komisija su bili Sensei Ivan Zafranović 5. dan i Sensei Predrag Jukić 5. dan koji su pratili svaki pokret prilikom izvedbe te nakon polaganja zaključili da su kandidati vrlo uspješno odradili potrebno gradivo te uspješno položili nove stupnjeve. Čestitamo im!

Buki waza kandidati sa Sensei Zafranovićem i Sensei Jukićem

Andrej (lijevo) i Luka (desno) s ispitnom komisijom Sensei Zafranovićem i Sensei Jukićem.

Andrej i Luka sa Sensei Jukić Predragom

Andrej, Sensei Predrag Jukić i Luka

Tako su odličnim polaganjem Andrej i Luka ojačali redove Aikido kluba Musubi te svoje kolege i Senseija učinili ponosnima. Samo tako dalje!

Za sva dosadašnja događanja i novosti pogledajte OVDJE.