AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

Toutain Sensei, Zagreb 2018.

U organizaciji Hrvatskog Aikido Saveza održan je Međunarodni aikido susret koji je vodio svjetski poznati Daniel Toutain Sensei, bliski učenik legendarnog Morihiro Saito Senseia.
Seminaru su prisustvovali aikidoke iz svih djelova Hrvatske te iz Slovenije, BiH, Njemačke, Srbije i Rumunjske.


Ovo je bio deseti dolazak Toutain Senseia u Zagreb koji kao i uvijek bio oduševljen gradom, ljudima i običajima te hvalio napredak hrvatskih aikidoka i predanost radu.
Ovaj put se Sensei osvrnuo na osnove te je seminar posvetio ponavljanju bazičnih vježbi i tehnika s velikim fokusom na bitne detalje i kako riješavati uobičajene probleme s kojim se susrećemo vježbajući.


Toutain Senseia je također na seminaru popratila i njegova supruga Sonia koja se pobrinula za polaznike susreta tako da ih je uputila u osnove Ashtanga yoge i na taj način radila na fleksibilnosti i vitalnosti.

 

Uskršnji Special Keiko


I ove godine smo se družili na Specijalnom Uskršnjem Treningu gdje su se u malo drugačijem ozračju na tatamijima našli Musubijevci svih grupa.
Kao i svake godine oko Uskrsa organiziramo trening i druženje povodom blagdana i komemoracje smrti Osnivača aikida Moriheia Ueshibe (26.04.) gdje se prisjećamo povijesti i korijena aikida te važnosti očuvanja tradicije.


Ove godine je naglasak bio na očuvanju duha i tehnike aikida kakva se radila za vrijeme Osnivačeva života te prisjećanje na tehničke korjene aikida tj. na Daito ryu aikijujutsu.
Naravno uz usmenu predaju (kuden) i tehnički dio Specijalnog treninga, iskoristili smo kratko priliku da se podružimo na tatamijima (i van njih) uz japanski mochi (rižini kolačići), vasabi grickalice, kolačiće sreće i ostalo...

 

Završetak školovanja za prve trenere aikida u Hrvatskoj

Zagreb, 12. ožujka 2018. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) je u suradnji s Hrvatskim aikido savezom završila izobrazbu prvog naraštaja trener(ic)a aikida, započetu u svibnju prošle godine.
Od ukupno 22 upisana kandidata, njih 21 (20 muškaraca i jedna žena) uspješno je položilo sve ispite i steklo javnu ispravu Uvjerenje o osposobljenosti za trener(ic)e aikida.


Promocija novih trenera i trenerice aikida održana je u subotu, 10. ožujka 2018. godine, na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u okviru Međunarodnog aikido susreta. Uz polaznike edukacije, promociji su nazočili i japanski veleposlanik u RH, Njegova Ekselencija Keiji Takiguchi, predsjednik upravnog odbora HOA-e, ujedno i predsjednik Hrvatskog aikido saveza Tonči Tadić te ravnatelj HOA-e Saša Ceraj.


U desetomjesečnoj edukaciji i s odličnim uspjehom, zvanje trenera aikida zaslužili su i trojica trenera iz Aikido kluba Musubi; Davor Karlović, Rade Sikirić i Musubi Dojo-cho Predrag Jukić.
Čestitamo! おめでとうございます!

 

Nova Musubijevka s crnim pojasom

10. ožujka na seminaru Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza, članica Aikido kluba Musubi Maria Grbavac poznatija kao Mia pristupila je polaganju za Aikido Aikikai shodan - crni pojas 1. Dan ispred Tehničke komisije HAS-a.


Mia i Sensei Predrag Jukić

Nakon odličnog prikaza znanja i vještine, Mia je uspješno položila 1. Dan. Svi zaslužni za njen prikaz znanja i vještine mogu biti ponosni pokazanim znanjem i umijećem, a Aikido klub Musubi sretan da ima takvu aikidoku u svojim redovima.

Čestitamo! おめでとうございます!

 

HAS Zagreb 2018.

10. ožujka u dvorani za borilačke sportove Kineziološkog fakulteta u Zagrebu održan je godišnji sportski susret Tehničke komisije Hrvatskog Aikido Saveza, promocija novih trenera i trenerice aikida te polaganja za Aikido Aikikai dan stupnjeve (crni pojasevi).

Seminar su otvorili veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. Keiji Takiguchi, predsjednik HAS-a dr. Tonči Tadić, ravnatelj Hrvatske Olimpijske Akademije Saša Ceraj i predsjednik Tehničke komisije Ivan Zafranović Sensei.


predsjednik HAS-a dr. Tonči Tadić, Nj.E. Keiji Takiguchi i ravnatelj Hrvatske Olimpijske Akademije Saša Ceraj

Nakon službenog otvorenja svečano su uručene uvjerenja o završenom osposobljavanju za trenere aikida te Aikido Aikikai diplome iz Japana.

Nakon dodjele započeo je tehnički dio susreta koji su vodili članovi Tehničke komisije, predstavnici četiri linije (mentora) unutar svjetske Aikido organizacije Aikikai; Ivan Zafranović 5. Dan, Robert Malić 5. Dan, Robert Gorički 4. Dan i Jakša Alfirević 4. Dan.


Tehnička komisija, predsjednik HAS-a i svečani gosti

Događaju je prisustvovalo više od stotine aikidoka iz oficialnih hrvatskih Aikikai klubova te gostiji iz Slovenije i BiH. U dobroj atmosferi i prijateljskom duhu, aikidoke su imale priliku isprobati mnoštvo različitih tehnika i sakupiti mnoga nova znanja koja su velikodušno dijelili instruktori Tehničke komisije.

 
Tehnička komisija

 

Nakon 3 sata interesantnih treninga održavala su se službena polaganja za Dan stupnjeve (crni pojasevi) ispred Tehničke komisije koju su činili Ivan Zafranović 5. Dan, Robert Malić 5. Dan, Robert Gorički 4. Dan i Jakša Alfirević 4. Dan.

Ispitima je pristupilo 9 aikidoka iz raznih klubova i svi su uspješno položili. Čestitamo im! おめでとうございます!

 

Priznanje HAS-a

Aikido klub Musubi je dobio priznanje od strane Hrvatskog Aikido Saveza kojim se potvrđuje punopravno članstvo u savezu te samim time i unutar Hrvatskog Olimpijskog Odbora, Svjetske Aikido Federacije i samog Aikikai Hombu dojoa kao krovne Aikido organizacije.Time je dano priznanje kvaliteti i ozbiljnosti rada unutar AK Musubi koji već 14 godina radi na širenju i unaprijeđenju aikida u Hrvatskoj i šire. 

 

Novi prostor

Započeli smo treninge u 2018-oj u malo izmjenjenom okruženju. Kako je dvorana u kojoj smo proveli zadnjih 7 godina u radovima i tamo se do daljnjega nisu mogli organizirati treninzi, snašli smo se i prabacili u obližnje dvorane Sportvizije i prijateljskog kluba.

Također smo morali i termine prilagoditi novim lokacijama, a sve izmjene se mogu naći ovdje.

 

Lokacijom smo ostali u neposrednoj blizini, ali smo povečali broj sati treninga i nakon duge zimske pauze smo presretni da smo punom parom nastavili s kvalitetninim treninzima :) 

 

 

ARHIVU NOVOSTI MOŽETE NAĆI OVDJE