AIKIDO KLUB "MUSUBI"

TAKEMUSU AIKIDO ASSOCIATION CROATIA

Dan Japana 2017.

U organizaciji Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj je 30. rujna na Rooseveltovom trgu ispred Mimare održan Dan Japana. Svake godine Dan Japana održava se s ciljem približavanja japanske kulture i običaja hrvatskim građanima. Ove godine je uz uobilčajeni sadržaj fokus bio na predavanjima japanskih auto kompanija o smanjenju emisije CO2, kao i predavanja i radionice vezane uz japansku kulturu.

Događanje je otvoreno govorom veleposlanika Japana u Hrvatskoj nj.e. Keijia Takiguchija. Kao i svake godine program je bio jako bogat i raznolik. Ispred Mimare su posjetioci imali priliku vidjeti demonstracije borilačkih vještina, promociju haiku poezije i predavanje “100 godina japanske animacije”, a unutar muzeja se moglo prisustvovati shakuhachi koncertu, demonstraciji japanske kuhinje, ceremonije čaja i ikebane te predavanjima o robotima i putovanju po Japanu.

 

 

I ove godine je u sklopu prikaza borilačkih vještina bio i aikido koji su predstavljali zagrebački klubovi Hrvatskog Aikido Saveza; AK Izvor, AK Musubi, AK Grič te AK Ivanić Grad iz Ivanić Grada. Prikaz je otvorio predsjednik HAS-a dr. Tonči Tadić.
Uz aikido na Danu Japana su također demonstirane i razne druge japanske borilačke vještine poput juda, kenda, karatea, ninjutsua, nanbudoa i drugih.